Fem mål från Åbys unga derbyhjältar

Åbys matchhjälte tonade ner sin egen insats. "Det är alla fem på planen som gör mål", sa Felix Karlsson efter 6–5 mot Solfjäderstaden.

Radarparet. Adam Wastesson och Felix Karlsson gjorde fem mål tillsammans i derbyt.

Radarparet. Adam Wastesson och Felix Karlsson gjorde fem mål tillsammans i derbyt.

Foto: Johny Daagh

Innebandy2019-10-26 17:40

Derby i Åby Arena mot Solfjäderstaden från Motala. Det blev tätt, hårt, småtjurigt och dramatiskt ända in till sista sekunden.

Det var inte svårt att hitta matchhjältarna efteråt. Felix Karlsson blev tremålsskytt och kedjekompisen Adam Wastesson gjorde två och spelade fram till ett.

Felix två sista mål gav segerrycket från 4–4 fram till 6–4 även om Solfjäderstaden hann reducera och jaga en kvittering ända in till slutet.

Det gav ytterligare tre Åbypinnar in på kontot och idel glada miner i det obesegrade hemmalaget.

– Det är alltid skönt att vinna. Extra skönt i ett derby. Men det är ingen soloprestation, verkligen inte. Vi snackade om det i pausen att vi skulle få upp bollen dit. Det är alla fem på planen som gör målen, sa Felix.

19-åringen från Åby kom tillbaka till moderklubben förra året och har verkligen fått det att lossna nu. Efter lördagens match står han noterad för 14 poäng (7+7). Kedjekompisen Adam Wastesson ligger strax före med 16 (13+3) och är hela division 1-seriens bäste målskytt så här långt.

– Det har gått bra. Jag tog väl kanske inte lika mycket plats förra året, sa Felix.

Joakim Marcus gav Åby ledningen men det dröjde bara två sekunder innan Solfjäderstaden hade kvitterat. Sen skiftade ledningen hela tiden innan Åbys segerryck de sista fem minuterna.

Skyttekungen Adam Wastesson gav Åby ledningen med 3–2 och kvitterade till 4–4 innan han stod för eftermiddagens skönaste framspelning till Felix Karlsson 5–4.

Om Felix var lite återhållsam med känslorna efteråt bubblade det desto mer om Adam.

– Underbart att vinna derbyt. Jag blev så himla glad att få göra mål också. Firade som fan, sa 21-åringen efter den korta nedjoggningen.

Att segern var extra skön gick inte att ta miste på.

– Jag har alltid haft svårt mot de här men det är skönt att det släppte nu. Och att vi vann.

Det var en tight match.

– Ja. Jag har varit nervös sedan i morse. Så skönt att det släppte nu. Ärligt, så är det.

Det var inte nära att det gick över gränsen ibland?

– Jag klagade lite på domarna men efteråt är det okej. Då är vi kompisar igen. Det brukar bli så. Man har ju högt adrenalin men det lugnar ned sig sen.

Det blev två mål och en assist för dig.

– Det var lite segstartat i dag men det kom till slut, när det väl behövdes. Jag och Felix har spelat ihop från hela försäsongen. Vi har samma spelstil och vet var vi har varandra, sa Adam Wastesson om det lyckade samarbetet.

Adam Wastesson bjöd på en skön målgest.
Adam Wastesson bjöd på en skön målgest.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!