Premiärseger mot Katrineholm för Svärtinge

En träning i veckan räcker långt om det finns kompetens i truppen. Svärtinge tog en historisk seger för klubben i damernas division i Duveholmshallen.

Innebandy2019-09-27 21:52

Det är en blandning av stor rutin från högsta ligan och även landslagsspel som bestämt sig för att starta om på innebandyplanen för Svärtinge. Men det får bli på spelarnas villkor. Tydligen fungerar det bra när vinnaren från fjolårets tvåa, spelade premiär borta mot Katrineholm.

Första perioden vanns med 2–0 efter mål av Angelica Högberg och Matilda Pasanen.

Hemmalaget reducerade men efter tre raka mål, två av Högberg och ett av Sofia Haglund, i andra perioden samt två i den sista av Sara Bergström var segern säkrad.

Katrineholm satte matchen sista mål, som innebar 2–7 i Svärtinges premiärseger.

Fakta

Katrineholm-Svärtinge 2-7

(0-2, 1-3, 1-2)

Målen: Angelica Högberg 3, Sara Bergström 2, Sofia Haglund 1 och Matilda Pasanen 1.

Karta: Duveholmshallen