Föreningen Svenska Superligan (FSSL) som företräder klubbarna skriver i ett pressmeddelande att FSSL:s vilja inte alls var att lämna Svenska innebandyförbundets tävlingsorganisation utan tvärtom att utveckla produkten.

"Tyvärr har denna ambition nått vägs ände", skriver ordföranden Krister Kalte, som menar att förbundet "motverkat utvecklingen och hindrar klubbarna från att stärka varumärket och öka intäkterna". Han skriver också att klubbarna inte alls vill ha större del av förbundets sponsorintäkter utan "vill ta ett större ansvar för att öka intäkterna till svensk innebandy totalt sett".

"Dåligt resultat"

"Förbundet hanterar allt själv och dessutom gör man det med ett dåligt resultat. Vi förordar att vi ibland gör saker tillsammans med förbundet och ibland enskilt", skriver FSSL:s ordförande.

Förbundet skriver i ett pressmeddelande att man förra året gjorde en uppräkning som gav föreningarna ytterligare en miljon av sponsorintäkterna och att de har som målsättningar att fortsätta i samma riktning.

Vill ej överlåta rättigheter

Man poängterar samtidigt att samspelet mellan elit och bredd är viktig för svensk innebandy.

"Å andra sidan är det en viktig princip för oss att sponsorintäkter ska fördelas solidariskt mellan elit och bredd. Vi tror att hela rörelsen vinner på att elit och bredd växeldrar och samspelar. Därför har vi sagt nej till förslag om att rättigheterna helt ska överlåtas", skriver förbundets generalsekreterare Göran Harnesk.

FSSL har kallat alla elitföreningar till ett möte på måndag för att diskutera framtiden.