Härlig utmaning väntar TV-puckstjejer

Han hade inte räknat med att de skulle ta sig till slutspel. När de nu är där så menar Östergötlands TV-puckstjejers general manager Peter Eriksson att de har allt att vinna.

Östergötlands TV-puckstjejer tar sig an SMåland i kvartsfinalen i TV-pucken på fredagen.

Östergötlands TV-puckstjejer tar sig an SMåland i kvartsfinalen i TV-pucken på fredagen.

Foto: Thomas Augustsson

Ishockey2019-10-31 07:00

På fredag förmiddag så spelar Östergötlands tjejer semifinal mot Småland i TV-pucken i Tegera arena i Leksand. 
Något som lagets general manager Peter Eriksson utan omsvep berättar att han inte hade räknat med. 
– Vi har ju ett väldigt ungt lag. AV de lag som är i slutspel så har ju vi det yngsta. Vi kan i princip ha kvar hela laget till nästa år och merparten av dem kan vara med i två år till. Så jag hade inte räknat med att vi skulle ta oss till slutspel redan nu, säger han när vi träffas i Vadstena ishall under ett av de sista träningspassen inför avresan till Leksand. 
Men nu när de är ett av de åtta lagen som har tagit sig dit så tänker de göra vad de kan för att gå så långt som möjligt.. 
– Det blir verkligen en härlig utmaning. Men det är ju tufft motstånd. Småland är ju ett riktigt bra lag. Men av de fyra möjliga motståndare som vi kunde fått så är Småland det lag som nog passar oss bäst, säger Eriksson. 
Han fortsätter:
– Vi mötte dem i en träningsmatch och då förlorade vi med 7-6. Så visst har vi chansen men vi är fortfarande kraftiga underdogs. Men vi har allt att vinna och oavsett hur det går så är vi topp åtta i Sverige. 

Lagets styrkor menar Eriksson är att det har många kreativa spelare. Matchvinnartyper som kan kliva fram och göra mål när det som bäst behövs. 
–  I kvalet så försökte ju våra motståndare plocka bort några av våra spelare. Då var det några andra som klev fram istället. Sånt är ju skönt att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!