Krupic om fjolåret: "Mådde inte bra"

Amil Krupic, 24, led när motgångarna kom på löpande band. "Jag mådde inte bra när vi spelade så dåligt", säger backen till Hockeynews.

Amil Krupic.

Amil Krupic.

Foto: Magnus Andersson

Ishockey2019-11-27 15:53

Amil Krupic upplevde en påfrestande säsong i Vita Hästen. Efter ett tränarbyte – Leif Strömberg fick kicken och ersattes av Sune Bergman – och kvalspel kunde till slut det allsvenska kontraktet säkras.

Krupic som spelade 55 matcher för Hästen under fjolåret berättar i en intervju med Hockeynews om hur han upplevde tiden i Norrköping.

– "Leffe" lät mig spela mycket och det är jag glad för. Men jag mådde inte bra när vi spelade så dåligt. Hästen har rätt många hängivna fans och man skämdes en del för hur vi uppträdde på isen. Men jag är jäkligt glad att vi lyckades spela kvar dem i allsvenskan, säger backen.

Och berättar att han först inte var helt övertygad att det vända när Sune Bergman kom in.

–  Första gången han stegade in tänkte jag "vad i helvete ska nu ske". Men det är en jäkligt bra man. Han drog inga klyschor och sa som det var, fortsätter Krupic.

Som återvände till nykomlingen Kristianstad där han spelat 20 matcher, noterats för två mål fina elva assist.

Kristianstad ligger nia i den allvenska tabellen och möter i kväll Karlskrona hemmma.

–  Jag har fått ett stort förtroende och tagit det väl. Det är bara att fortsätta på den vägen och leverera. Ju mer istid desto högre krav ställs det och det är bara kul, säger Amil Krupic till HockeyNews.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!