La av i Vita Hästen – nu blir han tränare

Han la av efter förra säsongen i Vita Hästen. Nu har Mattias Beck inlett en roll som tränare istället.

Mattias Beck blir tränare efter karriären. I alla fall i liten skala till att börja med.

Mattias Beck blir tränare efter karriären. I alla fall i liten skala till att börja med.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-10-29 08:41

Karriären är lång och framgångsrik, speciellt på hockeyallsvensk nivå. Förra vintern kom han till Vita Hästen för att hjälpa laget och Beck var också med och räddade kvar laget i näst högsta serien via ett tufft kvalspel.

Sedan blev det inget mer spel i Norrköpingslaget.

Forwarden fick inget nytt kontrakt och meddelade för ett par veckor sedan att karriären i och med det är över. 36-åringen hade gjort sitt på ishockeyrinkarna.

I alla fall som spelare.

För nu skriver Länstidningen i Södertälje att Beck har slagit in på en tränarbana istället. Åtminstone i liten skala. Beck är nämligen tillbaka i Södertälje SK, där han också hann med en säsong under sin tid som spelare.

Beck har engagerat sig i klubbens U16-lag.

– Det är väldigt nytt, men det känns jättekul. Jag och Micke Samuelsson (sportsligt ansvarig i Södertäljes styrelse) sprang på varandra, kan man säga, och landade i att det här var en bra idé. Jag hjälper Stefan Gråhns och Niclas Eriksson på träningarna och nyligen var jag med i båset när det var match också. Vi får se hur mycket det blir. Det är upp till mig lite, och det känns bra att få testa det på det här sättet, säger Beck till Länstidningen.

Han säger att det inte kom som någon blixt från en klar himmel att bli tränare. Tankarna har funnits tidigare också.

– Ja, det har det funnits tankar kring. Vi får se, jag börjar så här. Jag kan ju lite hockey och bor i Nykvarn. Så det här kan vara ett steg in i det, fortsätter han till tidningen.

Karta: Scaniarinken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!