Eneby har haft en tung derbyvecka med två förluster, först mot Assyriska, nu mot Smedby.

Avgörandet i värmen på Maxivallen stod Johannes Isik för.

Nick efter en hörnretur.

Artikelbild

| segerbollen nickas in av Johannes Isik som i fjol spelade i Eneby.

– Bollen skarvades i stolpen. "Mogge" (Molgan Vester, Enebys målvakt), slänger sig där och mitt jobb är att täcka den första stolpen så jag var där då, sa Isik om den matchavgörande skallen.

I fjol spelade han i grönt.

Nu i Smedbys svarta dress som gäst.

Säkert sved det lite extra för hemmaklubben vars mittfältare hade något av ett genombrott på Maxivallen för nykomlingen i fjol.

Artikelbild

| Groggy. Både Enebys Jesper Karlsson och Johannes Isik reste sig i duellen som måste ha tagit hårdast på målskytten.

– Jag trivdes jättebra egentligen i den här klubben. Men vi var lite oense om en del saker. Nu har jag en mer anfallsbetonad roll, samtidigt har vi lite mer seriöst med fyra träningar i veckan. Det passar bra för min utveckling, som är ung och hungrig och vill klättra högre upp i framtiden, sa Johannes Isik som fick en ordentlig tryckare i slutminuterna.

Jesper Karlsson kom flygandes rakt in i Isik.

Artikelbild

| Det pekar uppåt för Smedby som har smugit sig uppåt i tabellen. Derbysegern gör att de ligger etta i den haltande omgången. Här spelar Johannes Isik och Robin Eliasson, Eneby.

– Det var en duell med bollen i luften. Det var en olyckshändelse, sa Isik.

Det två första målen kom ganska tidigt i första halvlek. Mittbacken Daniel Rann gav Smedby ledning i 12:e minutn. Enebys Johan Hedén, som hade fint samarbete med Eric Rydgren hela matchen, slog inlägget till Daniel Källsholm i kvitteringen till 1–1.

Sedan tog hemmalaget över mer och mer av spelet utan att skapa några avgörande lägen.

– Jag är lite besviken att vi inte har bollen mer idag. Men Eneby spelar bra, stänger våra ytor och fördelar spelet fint, sa Jan Melle om matchbilden.

Men när det kändes som att Eneby gick för sgern kom Isiks nick efter hörnan i den 74:e matchminuten.

– Vi har inte släppt något mål på fasta situationer. Idag gör vi det två gånger mot ett mindre lag. Visst vi äger boll, försöker komma runt på kanterna. Det känns lite surt, vi var nära på slutet med Källsholms och Andreas Linds nickar på slutet. Kanske matchen mot Assyriska satt i, sa Enebys tränare Mujo Zelic.

Nu toppar Smedby den haltande tabellen, efter att ha smygit i skuggan av Assyriska och Eneby.

– Skönt att vi inte släpper in någon boll på slutet. I början av serien gjorde vi det flera matcher. Vi skiter i att ingen tar oss på riktigt allvar. Vi kör vår grej och är uträknade av alla. Det passar oss bra, sa Smedbytränaren Jan Melle.

Isik höll med, även om placeringar är tabu i omklädningsrummet.

– Det känns underbart. (Jan) Melle säger att vi inte ska kolla på tabellen, men det är sådana här matcher som kan avgöra serien till slut. Riktigt skönt att då med tre poäng idag, sa Johannes Isik.