– Det gick bra till sista sträckan men där blev jag alldeles för ivrig, säger han.

Resultatet av det blev ett motorstopp i starten där man tappade 17 sekunder innan man kom iväg.

– Sen är man ju dum nog att tro att man ska kunna köra in det man förlorat vid ett sånt stopp.

Det gick förstås inte. Istället kom ett nytt misstag när man missade ett vägbyte och två tappade placeringar var ett faktum.

– Vi startade dagen bra och hade möjlighet att till och med nå pallen vid en bra sista sträcka. Då blir det lätt att man laddar lite extra och så blir det pannkaka av det, som nu.

Jocke, som haft svårt att bestämma sig vilken serie han ska satsa på den här säsongen, har nu bestämt sig för att blir just den här Svenska rallycupen de ska åka hela säsongen.

SMK Motalas Daniel Damberg satsar också hårt på cupen, men fick inte heller någon vidare start på säsongen. En elfteplats blev det för honom.

– Det var absolut inte vad jag hade hoppats på. Och jag kan faktiskt inte peka på något som orsak till varför det inte blev bättre än så. Jag tycker att vi hade bra fart hela tiden, men farten räckte helt enkelt inte till.

– Å andra sidan var det bättre än förra året vi tävlade i Karlstad. Då slog vi runt och förstörde bilen, nu kom vi i alla fall i mål. Men en elfte plats vill jag inte veta av någon mer gång.

Övriga lokala resultat:

A-förare 2WD: 5 Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna. B-förare 2WD: 2 Albin Nordh, Ydre MK. 8 Emil Johansson, SMK Motala. 16 Göran Boström, Vömk. C-förare 2WD: 5 Andreas Ekström, Vömk. 10 Victor Liljesson, LMS. A/B-förare VOC Mekonomen Rally: 5 Lukas Kindgren, Åtvidabergs MK. 17 Roger Karlsson, Vömk. C-förare VOC Mekonomen Rally: 14 Henrik Johansson, Vömk. Ungdomsrally: 1 Adrian Ring, LMS.