LÄS MER: Skandalen – halv period utan spel.

9.25 in på tredje perioden ledde Guts med 3–0 hemma mot Virserum. Då åkte en Virserumspelare på en otäck tackling och blev förd till sjukhus.

Det resulterade i att båda lagen struntade i att spela mer, utan lät domaren släppa pucken och låta tiden ticka ut fram till slutsignalen. Båda lagen var sedan tidigare klara för kvalserien.

Virserums tränare, Fredrik Pettersson, sa så här till Vimmerby Tidning på torsdagskvällen.

– Jag är både förbannad och chockad. Självklart blir man tagen när något sådant här händer. Guts spelade en smutsig hockey och domaren tillät dem att göra det. Men jag har aldrig varit med om att det har gått så här långt tidigare.

Guts tränare, Björn Olsson, berättade på torsdagskvällen för Sporten att han missade incidenten när den skedde:

– Jag såg inte själv situationen, men självklart är det alltid olyckligt när någon blir skadad.

Till Vimmerby Tidning säger Björn Olsson om hur snacket gick i laget.

– Han som tacklade uppfattade inte att han gjorde något fel. Samtidigt är han ledsen över att det blev så här.

Virserums tränare tycker att ni spelade fult hela matchen. Kommentar?

– Varken vi eller domaren tyckte det, så det får stå för honom. Genom åren har jag lärt mig att det ofta finns två olika åsikter under en ishockeymatch.

LÄS MER: Spelare till sjukhus efter tackling.

Eftersnacket kring den kaosartade matchen går vidare.Virserums Simon Dahl, som har öst in 107 poäng (55+52) på 25 matcher, blev illa berörd av hur det såg ut.

– Jag har aldrig varit med om något liknande och hoppas verkligen inte att jag behöver uppleva det igen, säger Simon Dahl till Dagens Hultsfred sent under torsdagskvällen.

Dahl, som har gjort tre allsvenska matcher för Tingsryd och 152 division 1-matcher totalt, tycker definitivt att en gräns passerades:

– Till slut blir man ju rädd. Det är inte hockey längre när man ska åka omkring och vara beredd på vad som helst. Det blir otäckt att spela, säger han.

Robin Adolfsén var Virserum-spelaren som blev förd till sjukhuset:

– Man blir ju frustrerad, men samtidigt blir man så uppgiven och medveten om att det bara är hockey. Det är division tre-hockey och det är inte det viktigaste som finns i livet. Att bete sig på det här sättet, att utsätta folk för dumheter som kan resultera i men för livet, i en division tre-match, jag förstår det inte. Jag hoppas att allt går bra med Robin, jag har fortfarande inte hört hur det är med honom, säger Simon Dahl.