Jordan: "Hoppas att jag får samtalet"

Vårens vassaste anfallare i allsvenskan har fått stå utanför Janne Anderssons kvaltrupper inför EM. Men nu när Sverige kvalat in hoppas Jordan Larsson få samtal från den svenske förbundskaptenen.

En blågul dress, kanske dock inte IFK:s Europa-ställ, hoppas Jordan Larsson få bära nästa sommar.

En blågul dress, kanske dock inte IFK:s Europa-ställ, hoppas Jordan Larsson få bära nästa sommar.

Foto: PETER HOLGERSSON

Fotboll2019-11-18 13:00

Elva mål på 16 omgångar i vårens allsvenska gav eko i fotbolls-Europa för IFK Norrköpings anfallare Jordan Larsson. Ryska storklubben Spartak Moskva la upp runt 40 miljoner kronor för att köpa loss 22-åringen i somras.

Målsuccén har fortsatt i Premjar liga.

Larssons facit så här långt: sex mål på 14 matcher.

Det stora lyftet har kommit sedan Spartak tagit in tysk-italienaren Domenico Tedesco, 34, som manager och infört ett 3-5-2-system – med svensken som central anfallare.

– Det är extremt skönt. I början var det lite jobbigt när man kom hit och inte riktigt var van vid ligan och medspelarna, samtidigt som jag fick spela nästan alla matcher till höger. Det var lite jobbigt, men efter att den nye tränaren kom in har jag fått spela som en av två anfallare. Det passar mig mycket bättre och nu har det verkligen lossnat. Jag börjar mer och mer bli den spelaren som lämnade Norrköping, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.

Och nu drömmer han om nästa sommars EM-slutspel.

– Jag är extremt motiverad. Det var ju också en anledning till att jag valde att komma hit till Ryssland. Jag har sett många andra som kommit hit och gjort det bra. Marcus Berg, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson och Andreas Granqvist har ju alla varit här. Nu fokuserar jag mest på att göra det bra i klubblaget och sedan är nästa mål att ta chansen om man får den i landslaget. 

Efter mötet mellan Spartak och "svenskklubben" Krasnodar hyllades Jordan också av landslagsveteran Marcus Berg som i en intervju med just Fotbollskanalen lät övertygad om att Larsson kommer tillhöra Blågults framtid.

– Det är jättekul. Vi snackade lite efter matchen och jag tycker även att han gjorde en bra match då, samtidigt som han gjorde mål mot oss. Det var kul att han fick göra mål och assist nu med och det vore extremt kul att få chansen att spela bredvid honom i landslaget, men det är en tuff konkurrens med Robin Quaison som är extremt bra och även Alexander Isak. Det är även många andra som gör det bra och presterar. Förhoppningsvis kan jag också göra det så bra i Ryssland, säger Larsson. 

Har du som målsättning att komma med till EM?

– Nej, inte direkt som målsättning på det sättet, men jag har alltid haft som mål att spela i A-landslaget och det är en dröm. Om det skulle gå i uppfyllelse skulle jag bli extremt glad. Jag får se till att göra det jag kan i klubblaget och göra mycket mål och assist för att få det samtalet av Janne. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!