Sverige, med IFK-bekanta Filip Dagerstål, Jordan Larsson och Linus Wahlqvist (nu i Dynamo Dresden) i startelvan, hade allt i egna händer inför gruppavslutningen.

En seger skulle garantera en förstaplats och direktbiljett till EM-slutspelet i Italien i sommar.

För Belgien räckte det med oavgjort i gruppfinalen, och gästerna fick också en gyllene start när Nany Dimata nickskarvade in en frispark.

Artikelbild

Sverige försökte jobba sig in i matchen men hade inte detaljerna på sin sida. Precis innan Belgiens 2–0-mål fälldes IFK-forwarden Jordan Larsson, men spelat rullade på och sekunderna senare kunde Dimata sätta sitt andra mål för kvällen.

Jordan var rejält kritisk till den sekvensen i intervjun med CMore direkt efter slutsignalen.

– Jag höll undan min försvarare och han sparkade undan mina ben. En solklar frispark. Jag tror alla i vårt lag kom lite på hälarna eftersom vi hade förväntat oss en frispark där, sa Jordan.

Kort därpå blev Sveriges uppförsbacke ännu brantare.

Artikelbild

| Jordan Larsson.

Isak Ssewankambo tacklade Jordi Vanlerberghe på mittplan. Det var hårt men med bollkontakt. I stöket som uppstod efter avblåsningen fick en förtvivlad Ssewankambo lämna planen efter ett rött kort.

Jordan Larsson hade ännu svårare att acceptera det domslutet som försatte Sverige i en näst intill omöjlig sits inför den andra halvleken.

Artikelbild

| Linus Wahlqvist närmaste vittne till 0-3-målet.

– Jag vet inte om vi ska köpa glasögon till domaren. Visst är det en hård tackling men Isak kommer med utsidan fot. Det är ingen sula, det är ingenting. Jag tycker det är otroligt tråkigt att domaren ska stå i centrum och förstöra för oss, sa han.

Jordan Larsson försökte hitta lite positivt efter matchen där han bildade anfall tillsammans med Joel Asoro.

Artikelbild

| Linus Wahlqvist.

– Jag tycker vi började piggt. Vi försökte följa vår matchplan och spela oss upp med bollen. Jag var inblandad lite grann men sen blev det som det blev, sa han till CMore.

Sverige försökte ändå in i det sista, och med vetskapen att man kunde bli en av de fyra bästa grupptvåorna (och gå till playoff) var varje mål viktigt. Både bakåt och framåt.

Det blev ytterligare ett belgiskt mål genom Dodi Lukebakio efter paus. Kort efter slutsignalen, när alla grupperna hade räknats samman, stod det dock klart att Sverige inte fick en andra chans att ta sig till EM-slutspelet.

Därmed har Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål och Jordan Larsson gjort sin sista match med U21-landslaget eftersom de är överåriga till nästa kull.