När slutsignalen hade ljudit i Stadium Arena visade resultattavlan siffrorna 83–68 i delfinernas favör.

Men i halvtid ledde Dolphins "bara" med åtta poäng, och Uppsala var länge och väl med bra i matchen. Faktum är att upplänningarna ledde en kort stund i tredje quartern.

– Vi satte väl inte defensiven riktigt som vi ville. Vi släppte in 20 och 23 poäng i första och andra perioden. I den tredje och fjärde blev det bara 25 poäng totalt, säger tränaren Jesper Sundberg som var förberedd på en tuff fight Uppsalas klena poängskörd i seriespelet till trots.

– De är ett bra lag i grunden. De kommer nog att börja vinna mer framöver, jag är glad att det inte blev mot oss, säger Sundberg.

– Totalt sett gör vi en bra match. Vi följer vår plan och det är en bra laginsats. Jessica Grant satte två viktiga trepoängare när vi ryckte.

Segern gjorde att Dolphins tog ett skutt upp i tabellen och parkerar nu på sjätte plats. Differensen upp till fjärdeplatsen, som Telge innehar, är bara fyra poäng. Samtidigt är det bara fyra poäng ner till AIK som ligger under slutspelsstrecket.

– Roligt med en så jämn tabell, tycker Sundberg.

Poängbäst mot Uppsala var Shanity James med 18 pinnar. Övriga poängplockare: Deanna Weaver 13, Anna Stern 12, Lovisa Hjern 10, Matilda Claesson 10, Jessica Grant 6, Randi Abrahamsson 6, Rakel Gyberg Engdahl 4, NeramouJeng 2, Vanessa Taylor 2.