Tre skyttar från Vikbolandets Jaktvårdsförening visade klassen på SM i compaq sporting – en gren inom lerduveskytte.

Juniorerna Jens Hellström, 20, Jonatan Nordqvist, 16 och Alfred Hellström, 14, tog hem allt de ställde upp i. I juniorklassen blev det etta, tvåa och trea i den ordningen.

– Individuellt hade jag siktat på att slåss om guldet, sa Jens om sin första SM-vinst.

Desto mer oväntat var lagguldet. De tre från Vikbolandet tog hem allt totalt – före seniorer och alla andra när lagtävlingen räknas oavsett ålder. Trion var 16 poäng före Falköping till slut.

– Otroligt stort, det har nog aldrig hänt förut att tre juniorer vinner det. Jag har ju varit ute på tävlingar förut ganska mycket, men för de övriga två var det deras största tävling hittills, sa Jens Hellström.

Trion firades när de kom hem till Norrköping. Där mötte familjer och vänner upp vid tåget med gratulationer och blommor.

Ledaren Rickard Hellström vågade satsa på de unga killarna – och det gav resultat.

– De hade sett väldigt starka ut på träningen, därför satte jag ihop laget så. Efter första dagen ledde de lagtävlingen med nio duvor. De fortsatte skjuta jämnt och bra, annars är det lätt när man inte är rutinerad att det kan bli lite ojämnt, sa Rickard efter hemkomsten till Norrköping.

– Jens har varit med förr och det här är hans sista år som junior. Meningen var att de andra två skulle åka dit för att se och lära i första hand, det är ganska speciellt att prestera så här på sitt första mästerskap.