Kalle Holmberg klev av – på nytt

IFK Norrköping på grästest i U21-serien fick en vacker slutpunkt. Enda frågetecknet: anfallarens lårskada på Bollspelaren.

Simon Skrabb var besvärsfri i knäet och gjorde IFK:s första mål mot Djurgården.

Simon Skrabb var besvärsfri i knäet och gjorde IFK:s första mål mot Djurgården.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-09-10 17:33

Det var ett allsvenskt IFK mot ett ungdomligt men Djurgården. Gästerna hade inga planer på att ge bort matchen mot det mer namnkunniga motståndet på Bollspelarens lurviga matta. Edward Chilufya kontrade effektivt in 0– 1 bakom en chanslös Andreas Vaikla efter 18 minuter.

IFK svarade fem minuter senare genom Simon Skrabb som assisterade av Maic Sema tryckte in kvitteringen.

Två minuter till, så hade Simon Thern satt 2–1.

Det blev paussiffrorna, plus en skada på Kalle Holmberg som tvingades lämna planen tidigt före målen.

IFK-anfallaren, som också klev av måndagsträningen, satt nu med lindat lår bredvid Simon Thern – som byttes av efter en pigg första halvlek.

– Det har varit många små skador så det behövs så lite, sa Stefan Hellberg om Kalles skada.

– Det var ingen idé att chansa med honom. Lättare träning imorgon, ledigt torsdag, så hoppas jag att vi ska vara fulltaligt på fredag med två bra grästräningar till, fortsatte den assisterande IFK-tränaren.

Han och manager Jens Gustafsson kunde glädjas åt att Simon Skrabb, som lämnade IFK för finskt landslagsuppdrag efter Hammarbymatchen. Han klarade sina 70 minuter mot Djurgården utan knäkänningar.

– Första matchen mot Grekland bråkade knäet fortfarande. Mot Italien valde de en lite mer defensiv uppställning så det blev lite tid på bänken. Men i landslaget så skiter jag fullständigt i om jag spelar eller inte, bara vi tar våra poäng, säger Skrabb om det vitblåa landslaget som kan ta en historisk EM-plats.

Du är intrimmad för Malmömatchen?

– Inget som strular. Jag har spelat hur mycket matcher som helst på gräs så det ska inte vara några problem.

Efter en vaken frispark slog Maic Sema in 3–1, det mesta talade för ännu en U 21-seger. Men Djurgården tog tillvara på chanserna och plötsligt stod det 3–3. Ett segermål hängde i luften efter en trippelchans med ett stolpskott. Men i matchens sista minuten hängde Andreas Blomqvist in 4–3 på en frispark som studsade ribba in, strax bakom mållinjen.

– Det kändes inte som något bra läge att spela in den så det var bara att testa. Jag har gjort det förr, sa mittfältaren med den fina bollkänslan.

IFK– Djurgården 4–3 (2–1)

Målen, IFK: Simon Skrabb, Simon Thern, Maic Sema och Andreas Blomqvist. DIF: Edvard Chilufya, Mattias Mittku och Ali Kahn.

Kalle Holmberg klev av träningen på måndage. Tisdagen följdes upp med ett nytt uttåg från IFK:s U 21-match mot Djurgården.
Kalle Holmberg klev av träningen på måndage. Tisdagen följdes upp med ett nytt uttåg från IFK:s U 21-match mot Djurgården.
Karta: Bollspelaren
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!