LÄS MER: Beskedet om guardstjärnan

Efter förlusten i den första semifinalen vill Dolphins svara i fredagens hemmamatch mot Borås. Första ronden slutade 69–52.

– Offensiven är vi inte nöjda med. Att göra 52 poäng är lite för lite, även om Borås gjorde många bra saker ska vi kunna göra det bättre också. Vi ska kunna straffa dem lite bättre, samtidigt hade vi mycket lägen senast som vi missade också. Det kommer vi inte göra den här gången, säger Joacim Källman.

Han har varit assisterande coach till Adnan Chuk de senaste säsongerna. Från början från Borås.

Frågan är given.

Är det speciellt att ni ställs mot just dem?

– Jag är uppvuxen i Borås, klart att det är lite speciellt så. Men under matchen tänker man inte på det. Då är det fullt fokus.

Har du extra bra koll på dem eftersom du är därifrån?

– Jag känner några i föreningen. Men samtidigt var det väldigt länge sedan jag var aktiv där, det är över tio år sedan, säger Källman som spelade i klubben en gång i tiden.

– Jag spelade fram till gymnasiet. Jag gick basketgymnasiet där och spelade i division 1-laget. Sedan gick vi upp till ligan, då tränade jag lite med laget men fick ingen plats.

Han blev så småningom – efter flytten till Norrköping – ledare i Dolphins istället.

Vilka håller dina vänner på när ni möter Borås, dig eller motståndarlaget?

– De håller på Borås. De är patrioter. Familjen däremot håller på mig, men vännerna håller på Borås, svarar Källman.

Dolphins körde ett träningspass under torsdagen i förberedelserna inför den andra semifinalen i Stadium Arena.

– Det var bra fokus. Det är lite små saker som vi pratade om, det blir inte så mycket träning på det sättet. Det handlar om att få vila, rehabba våra kroppar och se till att spara på energin inför imorgon (fredag), säger Källman.

Att laget haft skadebekymmer är ingen nyhet. Senast tvingades även Shakir Smith utgå.

Spelar han andra matchen?

Joacim Källman har inget klart besked att ge.

– Han testade lite idag. Det handlar om dag för dag. Eller timme för timme nästan.

Ifjol fick ni fira ett SM-guld på slutet av säsongen, hur stora är chanserna att ni får göra det igen i år?

– Självklart tror vi att vi kommer göra det och stå där i mitten på maj med bucklan igen. Det är hela målet med säsongen. Men just nu är fokus match för match. Det är vad det handlar om. Det går inte att sväva iväg och tänka på vad som kan hända om en månad. Sedan är vi tävlingsmänniskor allihop, det handlar om att kunna gå rak i ryggen och säga att vi gjorde allt. Det var fantastiskt roligt att göra den resan ifjol, det gör man gärna om igen.