Han var en svårstoppad forward och en stor publikfavorit i IFK Norrköpings anfall 2014 till 2016.

Alhaji Kamara, 24, smällde in 17 mål på 41 seriematcher för "Peking" och toppade tiden i Kamraterna med att vara med i det lag som vann SM-guld 2015.

En titel som öppnade för IFK Norrköping i Champions League men också blev slutet för Kamara i Sverige.

I de obligatoriska hjärttesterna som gjordes inför kvalspelet upptäcktes det en avvikelse på Kamaras kranskärl.

– Det är frustrerande. Inget jag hade förväntat mig och absolut inte hur jag ville att det skulle sluta. Jag tror att alla som har sett mig spela, under min tid här i IFK Norrköping, har sett mig som en väldigt frisk och energifull person. Jag ska vara stark och kämpa mig genom det här, sa Kamara till IFK:s hemsida.

I stället sökte sig Kamara vidare i karriären och har hunnit med spel i: Johor Darul Ta'zim (Malaysia), DC United och en kort vända i saudiska Al Taawon innan kraftpaketet blev klubbkompis med Petru Racu i moldaviska FC Sheriff.

LÄS MER: "Spelar – trots broderns död"

Nu är Kamara klubblös och kvitt sina ljumskproblem tack vare en operation.

Han berättar att han jobbar med fysiken och klarar av att löpa.

– Jag är free agent och pratar med klubbar och är på väg tillbaka.Jag har inga problem med att spela i Europa eller någon annanstans, säger Kamara till BBC Sport.

Att återvända till Sverige är inte aktuellt.

– Det är inget jag överväger just nu för jag kan inte ändra uppfattningen om min situation, fortsätter Kamara.

Som friskförklarar sig själv.

– Det var en chock och det kändes inte bra men med hjälp av Gud och hårt jobb samt stöd från min familj och vänner klarade jag mig igenom det. Jag mår bra hela tiden, jag har aldrig haft några symptom. Jag har tid kvar som fotbollsspelare.

Innan Kamara skrev på för DC United genomfördes nya tester.

– Jag fick klartecken att spela i MLS och jag var även i Portugal. Jag gjorde tester innan jag flyttade till Saudiarabien och FC Sheriff. Jag fick klartecken att spela i Europa i kvalet till Champions League och Europa League.

IFK:s ex-stjärna har inte varit med i Sierra Leones landslag efter att hans hjärtåkomma upptäcktes.

Kamara var kallad till matchen mot Kenya sommaren 2017 men då krävde DC United att det vara en hjärtstartare tillgänglig men Sierra Leones förbund kunde inte möta kraven.

Nyheten om Kamaras tillstånd blossade upp på nytt när hans bror, Bai Sama Kamara, plötsligt efter att ha kollapsat under en fotbollsmatch i Freetown i Sierra Leone.

Avvikelsen på egna hjärtet och broderns tragiska bortgång har inte fått Alhaji Kamara att fundera på att sluta.

– DC United hade alltid en hjärtstartare i närheten, oavsett om jag spelade eller inte. De hade sett olyckor flera gånger. Det var inte speciellt för mig utan för alla spelare på planen.