Marwan Bazi är tillsammans med Iraks U21-landslag på träningsläger i den turkiska staden Antalaya, för att spela träningsmatcher mot turkiska klubblag och för Bazi är detta någonting riktigt stort.

– Det är landet jag kommer ifrån så det är nära.

Syftet med träningsmatcherna är att förbereda laget för Asiatiska mästerskapen 2019 och OS 2020. Dessa förberedelser sker samtidigt som ett generationsskifte i Irak.

– Det är en ny generation som kommer in där -97, 98 och 99 är den äldsta genrationen. Detta gör vi då man måste vara under 23 år för att spela i OS i Japan, så vi försöker fixa ett lag redan nu som kan spela där.

Laget inledde träningslägret med en internmatch som minst sagt gick bra för Bazi.

– Vi vann med 2-0 och jag gjorde båda målen.

Norrköpingskillen har tidigare spelat landskamper för Sveriges U19-landslag och blågula drömmar har han fortfarande, men när Iraks landslag nu gett honom chansen är det en möjlighet han inte vill gå miste om.

– Det är klart att man vill spela för svenska landslaget. Men U21 i Irak ville ha hit mig så det lät jätteintressant för mig och min familj, men i framtiden är jag öppen för svenska landslaget också.

Kan du byta tillbaka till svenska landslaget?

– Ja, men så fort man representerar ett A-landslag så får man inte byta. Det var lite därför jag valde Irak för de har lagt upp en fantastisk plan för mig, övertygat mig och det blev då intressant att komma hit och kolla läget.

Trots att Bazi inte spelat några landskamper tidigare för Irak är laget inte helt främmande. Med på träningslägret i Antalaya finns nämligen två minst sagt bekanta "kamrater".

– Jag känner två spelare lite närmare sen tidigare. Mohanad Jeazhe har tidigare spelat i IFK men spelar nu i Brommapojkarna. Ihab Naser är också en gammal IFK-spelare som spelar i Syrianska nu.

Missar du några matcher med Sylvia när du är på träningslägret?

– Jag missar nästa match mot Södertälje, sen hinner jag komma hem till sista matchen mot Motala.

Resan för Bazi till Iraks landslag har inte varit spikrak. Säsongen 2016 åkte han på en knäskada som höll honom borta från spel under en längre tid. Skadan som Bazi ådrog sig har dock enligt honom själv gjort honom starkare.

– Det var en ganska allvarlig skada med en lång väg tillbaka, men efter den här säsongen har det bara gått framåt hela tiden. Just nu känner jag mig i en form som är bra och jag har växt som människa. Nu känner jag mig starkare än någonsin och jag är redo för alla utmaningar som kommer.

Hur tror du Marwan Bazis fotbollsframtid kommer att se ut?

– Nu har jag fått spela med Sylvia i division 2 efter min skada, men jag vet att jag kan spela högre upp och som fotbollsspelare så ska man försöka spela så högt upp som möjligt. Drömmen är såklart IFK, jag har spelat där sen jag var sex år gammal. Det är den enda klubben jag spelat i. Men vad som händer i januarifönstret återstår att se.