Skärtorsdagen ser ut att bli ytterligare en knivig dag för Djurgården i SM-slutspelet.

Stockholmslaget såg vid 3-1-ledning i matcher ut att storma mot klubbens första SM-final på nio år och ett storstadsmöte mot Frölunda.

Efter de två senaste matcherna, segrar med 8–2 och 6–1 för Färjestad, talar mycket i stället för en västsvensk finalfest med start på söndag.

"En chans i livet"

Men trots två ordentliga överkörningar håller kapten Josefson modet uppe.

Det gäller att vi förstår vad vi gör när vi spelar bra. Att alla köper det. Att spela en sjunde match i en semifinalserie mot Färjestad blir en upplevelse, för en del är det kanske en chans i livet att spela en sån match, säger Josefson som gjorde comeback senast efter en axelskada.

Djurgårdens assisterande tränare Mikael Håkanson säger att hans lag måste få upp farten igen.

Vi har varit ganska omständliga och långsamma i de två senaste matcherna. Vi måste upp i vårt snabba spel, säger Håkanson som var med och vann SM-guld med Stockholmslaget som spelare 2000.

En gång tidigare

Färjestad har redan vunnit en sjunde och avgörande match i det här slutspelet då laget besegrade HV71 på hemmaplan i en jämn och tät kvartsfinalserie.

Nu kan laget dessutom bli det sjätte i slutspelshistorien som vänder ett 1–3-underläge till seger. I semifinalsammanhang har det bara hänt en gång tidigare – för 13 år sedan.

Det är klart att det stärker oss när vi har fått en sån utdelning som de senaste två matcherna, säger forwarden Marcus Nilsson som gjorde två mål i senaste matchen och har öst in sju poäng (3+4) på de två senaste.
Det har känts bra. Jag har fått spela lite mer och vi har vaskat om lite i kedjorna, alla i gruppen har fått en ny energi av det, säger han.