LÄS MER:Iwungs krönika

Rosenberg, som avslutade målskyttet i veckans kross mot Hammarby (seger, 4–1) med en vacker och välplacerad nick förbi Gianluca Curci, verkar inte ha någonting emot att låta andra starta mot "Peking".

– Vi har en stor trupp och får se vad Uwe (Rösler) tänker, säger Rosenberg till Expressen.

Rösler, lagets tyske tränare, har fått rejäl fart på den stora guldfavoriten. Det gnyddes en del bland MFF:s kräsna fans efter premiärkrysset mot Häcken och förlusten mot Sundsvall men tre raka trepoängare har gjort att mungiporna numer pekar uppåt på och omkring Stadion.

Självförtroendet är boostat. Landets i särklass rikaste idrottsklubb har fått upp ångan och allsvenska konkurrenterna borde vara varnade, tycker vissa spelare i laget.

– De blir väl nervösa nu, de vet att vi är favorit till att vinna, säger dansken Sören Riesk till Expressen.

Mötet med Norrköping lanseras som en av säsongens svåraste matcher och det är liksom ingen hemlighet att Malmö-spelarna med Marcus Rosenberg i spetsen, avskyr underlaget på Östgötaporten. Veteranen har i många intervjuer spytt galla över artificiella gräsmattor.

Snart 37-årige Marcus tippas starta på bänken mot IFK, som är tia i tabellen efter en rätt svajig start.

Förra säsongen vann "Peking" med 3–1 på hemmagräs medan Malmö tog en trepoängare via 2–1 på Stadion.

Historiskt sett har östgötarna trivts hyfsat i Skåne där man säkrade SM-gulden 1989 och 2015. I gengäld blev Malmö svenska mästare efter segern i Norrköping 2016.