Tredje matchen på en vecka gav femte raka segern.

Det flyter på för Dolphins som skickade hem Jämtland med en 76–84-förlust.

Det var inga främmande segerfaktorer.

Artikelbild

| Joakim Kjellbom.

Bredden nötte ned jämtarna och när Joakim Kjellbom hade en stark afton – statistiken visade 24 poäng, 12 returer och tre maffiga blockar – så slutade det som det brukar hemma i Stadium Arena.

Dolphins tackade publiken som vinnare.

– Det såg lite avslaget ut. Det har blivit ett par matcher den här veckan med resor men när det skulle avgöras höjde vi intensiteten, summerar Joakim Kjellbom samtidigt som 21 år yngre lagkamraten Jonathan Eriksson drog över en korg med kläder från omklädningsrummet till tvättrummet.

Rookie-sysslan.

Artikelbild

| Mikael Lindquist och Shakir Smith.

Inget som Joakim Kjellbom behöver tänka på.

I april fyller Dolphins stora stjärna 40 och drömmer om att rama in firandet med ett nytt SM-guld.

Artikelbild

| Torbjörn Gehrke, coach i Jämtland.

– Det skulle vara kanon. Det skulle vara väldigt fint, det är det vi jobbar för och siktar på, fortsätter Kjellbom som tycker Dolphins har goda chanser att försvara guldet.

Det är ett djupare lag med fler alternativ som Dolphins har till sitt förfogande.

– Vi är bredare, helt klart. Vi har bättre bredd och spets. Skillnanden är att vi inte har "Gee" (Gerry Blakes) som var ett väldigt farligt vapen, annars tycker jag vi är bättre på alla positioner. Jag tycker det ser bra ut.

Samtidigt höjer centern ett tydligt varningens finger för Södertälje som är tvåa i ligatabellen med två matcher mindre spelade än Dolphins.

– De har maximerat sin potential ganska tidigt. De har många spelskickliga spelare som spelat i landslaget. De plockar upp saker fort.

Det är ni som kan hota dom?

– Vi får väl se. Vi har först Borås på torsdag sedan möter vi Södertälje. Det blir bra värdemätare men jag tycker ändå att vi tillsammans med Södertälje är lagen att slå. Kan vi höja oss några snäpp inför slutspelet tycker jag att vi har väldigt bra chanser.

Ni kan höja er?

– Så känns det. Säkert 10-20 procent i anfall men också i försvar. Vi går bort oss lite väl ofta men det kommer. I fjol torskade vi ganska mycket innan december. Sedan från januari torskade vi inte mycket alls. Hoppas att den perioden kommer nu.

Adnan Chuk myste av att vara inne i ett skönt segerstim men gillade inte hur hans mannar "slarvade i fem-fem-försvaret".

– Till slut är det bredden som avgör. Vi har mer energi på slutet, säger Dolphinscoachen i sin träffande analys.