– Det är sällan, jag kan inte komma ihåg att jag gjort något sånt mål tidigare, sa Niklas om det udda avslutet med ryggen mot mål.

När bollen hamnade bakom honom träffade han med hälen och målvakten Viktor Frodig nådde inte bollen.

– Ett viktigt skede i matchen, hade vi även fått 2–2 kunde vi ha skakat dem. I stället fick de 1–3. Vi satte inte våra chanser idag och blev hårt straffade, konstaterade Niklas som nu är uppe i sex mål på sina nio matcher.

Artikelbild

| Alfións Sampsted fick första chansen.

Tabelltvåan Umeå var effektivt med sitt fysiska och långa spel.

– De hade några bjässar och var tuffa att möta, tyckte Söderberg.

Isländske U21-landslagsmannen Allfons Sampsted hade första halvlekens bästa hemmachans, men skottet gick över.

Han hade kom hem på lördagskvällen efter landslagssegern mot Danmark med 2–1.

Artikelbild

| Antonios Badhke slog frisparken.

– Det blev en tiotimmarsresa hem. Det tar på kroppen. Matchen i fredags, resan och nu den här matchen. Jag fick springa ganska mycket och det var många hårda dueller, tyckte Alfons som kände sig sliten efteråt.

Umeås kraftfulla spel öppnade Sylvias försvar. Vid alla tre målen kunde de blåtröjade gästerna relativt ostört sätta bollarna förbi Julius Lindgren.

Artikelbild

| Calle Björk hårt uppvaktad.

– De var jättebra på att hålla spelare ifrån sig både på marken och i luften. Det kändes som vi behöver ha lite bättre kommunikation. Hade vi snackat lite bättre vid tredje målet kunde någon ha stängt passningen eller ha plockat upp spelare i boxen. Vi får titta på det och lära av det.

0–6 mot Sollentuna och 1–3 mot Umeå. Nio baklängesmål på två matcher.

– Det är för mycket. Nu kommer vi ta tag i det och hitta nivån vi hade i början av säsongen. Jag litar fullständigt på spelarna, att vi kan kämpa här i toppen, sa Alfons.

På fredag spelar Sylvia bortaderbyt mot Linköping City.