Klart: Daniel Sjölund avslutar sin karriär

Han kom till IFK, blev en av guldhjältarna 2015 och lämnade efter att ha satt stort avtryck i Norrköping. Nu avslutar Daniel Sjölund sin karriär.

Daniel Sjölund avslutar karriären.

Daniel Sjölund avslutar karriären.

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Fotboll2019-10-16 08:52

En av Ålands bästa fotbollsspelare genom tiderna har gjort sitt på fotbollsplanerna. Efter helgens sista omgång i den finska ligan där IFK Mariehamn möter Honka borta, samt eventuellt fortsatt spel om Europaplatserna, har Daniel Sjölund gjort sin sista match som spelare.

Det skriver Ålandstidningen.

Sjölund säger:

– Jag ville avsluta karriären med minst ett år i IFK (Mariehamn). Men jag känner redan nu att det är läge att lägga av.

Sjölund lämnade IFK Norrköping efter den senaste säsongen. Det var som en saga när han fick avsluta med ett inhopp mto Örebro i näst sista matchen och avgöra med sitt 3–2-mål med sekunder kvar av övertiden.

Det höll på att räcka för att också utmana AIK om guldet hela vägen, men AIK höll undan.

Sjölund blev en av de viktigaste byggstenarna när Janne Andersson plockade honom från Åtvidaberg. Han blev en viktig del i det guldlag som överraskande blev svenska mästare 2015 och hade en stor del i IFK:s stora lyft de senaste åren. Tillsammans med lagkaptenen Andreas Johansson blev han förknippad med det som klubben kunde bygga upp.

Den här säsongen i IFK Mariehamn har Sjölund också varit en stark kugge i laget som kommer sluta sexa. Tidigare i oktober prisades han med utmärkelsen "Guldbollen" av Ålands Fotbollförbund som årets herrspelare.

Innan åren i IFK spelade Sjölund även i Brommapojkarna, Liverpool, West Ham, Djurgården och Åtvidaberg. Men nu är karriären som spelare alltså snart över.

Daniel Sjölund avslutar karriären.
Daniel Sjölund avslutar karriären.
Karta: Mariehamn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!