Norrköping Dolphins lag börjar så sakteliga ta form inför nästa säsong när klubben ska försöka försvara sitt SM-guld och mäta sig med de bästa klubbarna i Champions League. Under fredagen gjorde mästarna klart med den fysiske amerikanen Tyler Flack. Nu har ännu en spelare anlänt till klubben Det senaste tillskottet i klubben heter Shakir Smith.

– Jag pratade med coachen (Adnan Chuk) tidigare i veckan och han fick mig med på resan väldigt snabbt. Jag gillar hur hårt laget tränar eftersom jag är målmedveten och älskar att vinna, säger spelaren till klubbens hemsida.

Smith är guard och spelade under collegeåren i University of Wyoming, Pima Community och Adams State University. Han är 185 centimeter lång, väger 73 kilo och är 25 år gammal. Spelaren ansluter från Makedonien och innan dess har han spelat i Bulgarien.

– Att spela i Europa har varit en stor erfarenhet. Coacherna gillade mig och lät mig spela, och jag spelade tillsammans med andra bra spelare. Det har varit nyttigt att leva i ett annat land, annan kultur och höra ett anat språk, säger Smith.

Tränaren Adnan Chuk är också nöjd med den senaste pusselbiten inför nästkommande säsong.

– Shakir är en kvick och kreativ komboguard, som är mer tvåa än etta och kompletterar våra pointguards på ett bra sätt. Han kan skapa mycket på egen hand, säger Chuk till sajten.

Chuk ser det som en stor fördel att spelaren redan prövar vingarna på den här kontinenten.

– Han har nu lärt sig hur proffslivet är, det är en viktig erfarenhet.