Klar för IFK – sköt kontraktet till Sylvia

Kristoffer Khazeni har haft en hyfsad vecka. Den bästa i fotbollskarriären? "Det får jag nog säga", sa han efter att Sylvia säkrat kontraktet i division 1.

Kristoffer Khazeni.

Kristoffer Khazeni.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2019-10-19 18:19

När Gefle förlorade mot Forward redan ett par timmar tidigare var förutsättningarna glasklara. En poäng skulle räcka för att Sylvia skulle säkra fortsatt spel i division 1 även nästa säsong.

Så blev det också.

Via 2–2 i en tuff kamp med topplaget Carlstad United.

– Det är riktigt skönt. Jag tror att vi hade klarat det ändå, men nu är det klart, summerade Kristoffer Khazeni.

Han skrev på ett kontrakt med IFK i veckan. Talangen som blommat upp sent och kom till Sylvia i år från Stocksund.

Året har varit skadefyllt men Khazeni har hunnit visa klassen när han kunnat spela.

Och gjorde det igen när han, i början av den andra halvleken, gjorde matchens snyggaste mål som då betydde 2–1. Ett snyggt nummer när han bröt in från kanten och vände bort försvaret innan han lirkade in bollen i nät.

– Alltid kul att hjälpa laget. Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek. I andra blev vi rejält tillbakapressade. Men "Julle" (målvakten Julius Lindgren) gjorde en fantastisk match. Ännu en gång. Det känns som att han alltid gör många räddningar och bra matcher för oss, sa Khazeni efter slutsignalen.

Är det din bästa fotbollsvecka i karriären?

– Det får jag nog säga, sa Khazeni och log åt både kontraktet med IFK och att Sylvia blir kvar i "ettan".

Summeringen av matchen som sådan var också pricksäker. Fadel Youssif slog ett inlägg som toppjagande Carlstad United gjorde självmål på redan efter en knapp kvart. Kvitteringen kom före pausen och i andra kunde gästerna kvittera igen efter Khazenis snygga ledningsmål för Sylvia.

Sedan tryckte Carlstad på för fullt. Laget behövde vinna i jakten på positivt kvalspel medan Sylvia ville ha minst en poäng för att säkra kontraktet. Matchbilden blev därefter men Julius Lindgren och försvaret stod emot för Sylvias del.

Och därmed kunde tränaren Kim Hellberg jubla åt det säkrade division 1-spelet.

– Med två matcher kvar. Det känns jättebra. En fantastisk insats den här säsongen av de här spelarna. De har gjort det grymt, över all förväntan. Att få det klart så tidigt, när tre lag åker ur och ett får kvala ... det var nog ingen som trodde att vi skulle vara före fyra lag så här tidigt när säsongen började, sa Hellberg som nu slipper förbereda laget på matcher med kniven mot strupen på slutet.

Varken mot Linköping City eller den långa resan upp till Boden.

Skön vecka för Kristoffer Khazeni också.

– Ja. Ett fantastiskt mål av honom. Han har bara startat elva matcher för oss, när han haft problem med skador. Men han har orkat kämpa sig igenom det och blivit bättre och bättre. En bra spelare som kommer till IFK.

Matchfakta

SylviaCarlstad United 2–2 (11)

Målen: 1–0 (14) självmål, 1–1 (21) Oscar Danielsson, 2–1 (47) Kristoffer Khazeni, 2–2 (70) Erik Nilsson.

Carl Björk.
Carl Björk.
Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!