Klart: Guts och Faik blir en gemensam klubb

Sammanslagning med Faik och ett tungt nyförvärv från allsvenskan. Lördagen blev stekhet för division 2-nykomlingen Guts.

Nya IK Guts Finspång samlar alla hockeyåldrar i Finspång.

Nya IK Guts Finspång samlar alla hockeyåldrar i Finspång.

Foto: Privat

Ishockey2019-09-21 13:40

Störst är självklart att två klubbar blir en, vilket Sporten skrev var på gång tidigare i veckan.

Båda föreningarnas medlemmar har godkänt sammanslagningen. Namnet på den föreningen kommer bli IK Guts Finspång. Guts, som redan tidigare har bytt hemmahall till Finspång, kommer nu även flytta sitt kansli dit. Samtidigt kommer även all hockeyverksamhet från Faik HC flytta över till IK Guts Finspång och inte längre ingå i Faik-alliansen.

Samgåendet välkomnas av båda parter. Björn Olsson från IK Guts och Per Umberg från Faik HC har gemensamt skickat ut ett pressmeddelande där föreningens visioner, värdegrunder och verksamhetsmål tydligt deklareras.

Följande står bland annat: "Vi är en ishockeyklubb i Finspång med verksamhet inom senior, junior, ungdomar (killar och tjejer), veteraner och hockeyskola. Vi är en förening vars huvuduppgiften är att utveckla hockeyn i Finspång. Vårt övergripande mål är att leverera en produkt till medborgarna i Finspång med omnejd som underbygger intresset för hockeyn och ger förutsättningar för att utveckla föreningen så att verksamheten växer och blir bättre. Vi ser med stor glädje fram emot att sjösätta vårt gemensamma projekt och hoppas att initiativet ska uppskattas av lokala företag och framtida samarbetspartners."

Det framgår också att interimstyrelsen jobbar med att hitta en engagerad och framåtsträvande ordförande.

Samtidigt presenteras också en viktig kugge i IK Guts Finspångs division 2-lag. Det handlar om den snart 24-årige Vä'stervikssonen Jacob Tenemyr. 

Forwarden hade ett uppehåll den förra säsongen men säsongen innan dess spelade han 40 matcher för Västervik i allsvenskan. Totalt har Tenemyr 52 allsvenska matcher och 103 division 1-matcher på sitt cv och blir självklart ett välkommet tillskott i den satsande föreningen, som tidigare bland annat har gjort klart med den ännu mer meriterade backen Victor Lindman.

Huvudtränaren Björn Olsson tar emot nyförvärvet med öppna armar.

– Detta blir en omstart för Jacob men vi vet vad han besitter för kunskaper. Vi är övertygade om att Jacob kommer bli en riktigt spännande spelare att följa i IK Guts Finspång och hockeytvåan kommande vinter. Vi hoppas och tror att Jacob ska trivas hos oss och att vi tillsammans ska kunna växa och utvecklas gemensamt i en positiv riktning, säger Olsson.

Seriespelet inleds nästa helg med bortamatch mot Trelleborg.

Jacob Tenemyr återupptar karriären i division 2.
Jacob Tenemyr återupptar karriären i division 2.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!