23-årige Anes Zekovic är det senaste tillskottet i Dolphins. En allround spelare som kan spela både guard och forward. Norrköpingsklubben tror att Zekovic kan gå en ljus framtid till mötes, med tanke på hans unga ålder.

– Han har fått bra utbildning i Uppsala och han gjorde en bra säsong i Basketligan förra året. Vi tror det finns stor utvecklingspotential och vi hoppas att han kan ta det sista steget i utvecklingen.

Artikelbild

| Klubben har också gjort klart med Edvin Stark till nästa säsong.

Sekovic mäter nästan två meter och har KFUM Uppsala som moderklubb. En atletisk spelare som kan användas på många positioner. Spelaren själv är också nöjd med att flytta söderut.

– Jag hade ett bra snack Med Adnan och han var positiv. Det är en väldigt proffsig klubb och det finns bra förutsättningar för att utvecklas, säger Anes Zekovic.

Nu går från flyttlasset från Uppsala till Norrköping. Men det är också en resa från botten till toppen. Dolphins är svenska mästare. Uppsala slutade näst sist.

– Jag har haft en bra tid i Uppsala men jag kände att Norrköping passade min egen utveckling. Jag hoppas på att få vara med och försvara SM-guldet, säger Zekovic.

Tränaren Adnan Chuk, som just nu är med landslaget i Turkiet, hoppas mycket på nyförvärvet. Men det är upp till spelaren själv att ta det sista steget i sin utveckling.

– Det handlar mycket om hur mycket tid man lägger ned och hur fokuserad man är. Här i Norrköping finns alla träningsmöjligheter. Jag tror att många känner att det är en bra klubb att vara i, säger Adnan Chuk. Att spelaren är allsidig är också någonting som gjort att Dolphins valt att värva honom. Chuk tror han kommer att passa bra in i gruppen och vara som klippt och skuren för hur laget vill spela basket.

Klubben har också förlängt med talangen Edvin Stark till nästa säsong. Guarden är egenfostrad, gjort tre säsonger i Dolphins och gått genom hela klubbens elitsatsning.

– Vi fortsätter att tro och satsa på honom. Det är också en spelare med stor utvecklingspotential. Vi är väldigt nöjda med att han fortsätter hos oss, säger Adnan Chuk.

Men än är det inte färdigvärvat. Klubben undersöker marknaden och hoppas på att kunna få in fler spelare, förhoppningsvis i ung ålder.

­– Vi har alltid varit intresserade av unga spelare och det gäller att hitta de som passar in hos oss. Nu har vi hittat en och förlängt med Edvin, så än så länge är det bara positivt. – Vi är i full gång och försöker hitta spelare som kan hjälpa oss både på lång och kort sikt. Det lär dyka upp ett par namn så småningom, avslutar Adnan Chuk.