Inte helt oväntat handlar det om Linn Jerrhage, den 22-åriga Norrköpingstjejen som den senaste säsongen spelat i landets huvudstad Canberra, och laget Capitals Academy. Efter flytten från Norrköping 2016 – hon spelade 13 säsonger med Dolphins – har hon också hunnit med att spela för Brahe och Mark.

"Jag spelade en halv säsong med Mark, sedan efter jul åkte jag till Australien för spel i Canberra Capitals Academy och den näst högsta ligan SEABL, där även många spelare från högsta ligan spelar, och samtidigt studera på University of Canberra. Det har varit helt underbart här borta, men såklart har det varit både med- och motgångar. Skulle jag sammanfatta allt har jag fått så mycket under detta halvår och jag har lärt mig massor, både på och utanför planen", berättar hon på Dolphins hemsida.

Dolphins skriver att klubben räknar med att Linn, med sin fysiska och energiska spelstil. blir en stor tillgång för laget. Redan förra veckan skrev Sporten att hon var aktuell för en återkomst.

Artikelbild

"Det känns som vi kommer ha ett gäng riktigt härliga tjejer och Jurgita (Kausaite, coach) tycker jag verkar jättetrevlig, så jag tror vi kommer ha en riktigt bra säsong ihop. Att få spela ihop med Sofia (Pelander), Lollo (Hjern) och Randi (Abrahamsson) igen ska bli superkul. Jag kommer fortfarande plugga i Jönköping och pendla vilket kan bli en utmaning, men jag gjorde likadant när jag spelade i Mark, så det kommer nog fungera superbra", säger hon vidare till klubben.

Sedan det blev klart med att den tidigare litauiska storspelaren Kausaite tar över huvudansvaret efter Jesper Sundberg – som fått nytt jobb i England – har den förra  förbundskaptenen börjat bygga sitt nya lag.

LÄS MER: Värvningen: "En jättefin stad"

LÄS MER: Två guards skrev på för Dolphins

LÄS MER: Uhrström förlorad för Dolphins

LÄS MER: Lämnar Dolphins för nykomlingen

Linn Jerrhage blir den fjärde värvningen utifrån.

"Återigen så sa jag när jag tillträdde som coach att jag prioriterar Norrköpingsspelare – lokala talanger är roligt. Linn är en ambitiös tjej som kommer tillföra ett stort hjärta till laget. Hon uttryckte det starkt till mig att hon vill spela i Dolphins igen, där hon är trygg i verksamheten och känner att det är rätt miljö att utvecklas i", säger Jurgita Kausaite till Dolphins.se.

Klara sedan tidigare är australiensiska forwarden Geraldine McCorkell, 183 centimeter och 23 år, samt 21-åriga guardsen 21-åringarna Günesh Özturk (AIK) och Matilda Ståhl (Östersund).

Kvar i truppen sedan förra året finns Lovisa Hjern, Sofia Pelander, Michaela Borg, Vanessa Taylor och Randi Abrahamsson. Randi skrev på nytt kontrakt i mitten av den här veckan.