Efter en stark säsong i Borlänge fick Vita Hästen upp ögonen för Marcus Hellgren Smed och värvade 25-åringen.

Under säsongen hamnade han i skymundan av Viktor Kokman som mer och mer blev lagets utpräglade etta.

Det blir heller ingen fortsättning i Himmelstalundshallen för Hellgren Smed som i stället flyttar till seriekonkurrenten Karlskrona där målvaktstränaren Timo Leinonen haft en stor del i scoutningen av nyförvärvet.

– Jag har fått en bra bild av klubben. De har lagt fram ett bra upplägg och det känns kul att jobba med Timo, säger Hästens ex-keeperi en videointervju på KHK:s hemsida.

Hellgren Smed fortsätter berätta att det han fått en bra bild av Blekingeklubben där inte bara den sportsliga utmaningen lockar.

– En bra anläggning, bra arena och en bra publik. Det fanns inte så många minus.

Vita Hästen har redan hunnit med att förlänga med Viktor Kokman som växte mer och mer ju längre säsongen gick och peakade formmässigt under kvalserien.

Kokman noterade en räddningsprocent på 91,5 procent i grundserien och bokfördes för 1,78 insläppta mål per match när det allsvenska kontraktet räddades i kvalserien.

Björklövens Oscar Masiello ska vara ett namn som Hästen uppvaktar. 21-åringen bekräftade en dialog med Norrköpingsklubben när han pratade med Sporten i slutet av april.

– Det enda jag vet är att det finns ett intresse. Jag har sagt tidigare att jag lämnar allt det där till min agent, vilken klubb det än må vara som hör av sig. Det är inte så mycket jag kan påverka. Jag för en dialog med honom, sa Masiello.