"Det har inte varit lätt att fatta beslutet att lämna RP. Jag har trivts mycket bra i Linköping och med RP som förening. Men framför allt har jag trivts väldigt bra tillsammans med lagkompisarna som jag verkligen kommer att sakna. Jag har aldrig varit med om en sådan stämning som finns i det här gänget. När jag kom till RP för tre säsonger sedan så var mitt mål att utvecklas som målvakt och bli förstavalet. Jag känner att jag verkligen har utvecklats till en bättre målvakt under min tid i RP, men nu kände jag att det var dags att ta nästa steg i min utveckling, säger Johannesson till RP:s hemsida.

Målvakten kom till RP från Kroppskultur, sportchefen Patrik Olssons tidigare klubb.

– Det är självklart tråkigt när spelare lämnar oss. Samuel har under de tre säsongerna han varit hos oss visat att han är en av allsvenskans bästa målvakter, så det blir givetvis ett tapp för oss, säger RP:s sportchef Patrik Olsson till klubbens hemsida.

Patrik Olsson dementerar inte Hallby som ny klubbadress, men säger att även Torslanda och Kungälv har varit med i bilden tidigare.

RP letar nu en ny målvakt, även om Emil Björklund har gjort det bra.

– Önskvärt är att ha in tre-fyra nya spelare. Nu kan vi ju flytta hit spelare, men det handlar också om ekonomi, säger Patrik Olsson till Sporten.

Om två veckor drar RP-laget i gång en ny försäsong.

– Vi har ju många unga egna spelare också som gjort det bra nu, säger Patrik Olsson.

Frågan är om pendlande tränaren Magnus Oscarsson Söder, som har ett ett plus ett-kontrakt, leder laget vidare. Det har funnits en vilja från båda att köra en säsong till.

– Jag ska prata med honom på tisdagen. Han har fått påsken på sig att fundera, säger Patrik Olsson om tränaren.