LÄS MER:Känslosam kväll för Bagge

Efter ett lyckat kval kunde Åby Oilers jubla över en allsvensk plats igen. Lagbygget inför höstens spel i den näst högsta serien pågår för fullt.

– Vi har kommit en bra bit i inventeringen av våra egna spelare, det har varit huvudfokus hittills, men vi för även dialog med tre–fyra spelare utifrån, det rör sig om bra allsvenska spelare, säger Åbys ordförande och assisterande tränare, Tommy Karlsson.

Artikelbild

| Åby Oilers.

Flera spelare har tackat ja till en fortsättning, bland dessa nyckelspelare som Jonathan Pegler, Jimmy Bagge, Mathias Pettersson, lagkaptenen Anton Eriksson och målvakten Fredrik Nordström.

– Duktiga spelare med rutin som vet vad som krävs på en högre nivå. De äldre blir lite nycklar såklart, men vi har även påbörjat lite av en generationsväxling och vi har flera yngre som kan ta rejäla steg, säger Tommy.

Övriga som hittills är klara för en fortsättning är Olle Strid, Joakim Marcus, Andreas Nordh-Bardun, Patrik Barman, Emil Ljungström, Felix Karlsson och Marcus Bohman.

Simon Tvingsell lämnar laget för en flytt till Oskarshamn.

Även tränaren Magnus Bagge blir kvar och leder laget i allsvenskan.

– Han kommer köra vidare. Det har vi kommit fram till efter att ha hört vad han själv och spelargruppen tycker. Alla är väldigt nöjda med hur ledarstaben har fungerat, då finns det ingen anledning att ändra på det, säger Tommy.