LÄS MER: Offensiv duo till City.

Några dagar före julafton kallade City till presskonferens där Selwan Al Jaberi och Moshtaq Ahmadi presenterades. Den sistnämnde gjorde en utmärkt insats på mittfältet mot allsvenska IFK Norrköping (3–2) på tisdagskvällen, men för Selwan Al Jaberi blir det inget spel i Linköping.

Melke Alan berättar:

– Han blev sjuk och var inlagd på sjukhus en tid. De fick honom att reflektera över sin situation, han har farit och flängt en del på sistone och bland annat haft föräldrarna på annat håll. I början på januari pratade vi om läget och han bad oss att hjälpa till att lösa situationen. Vi vill inte behålla en spelare som inte vill vara här och som inte klarar av det, vi är alla människor och vi vill att spelarna ska trivas hos oss, säger Melke Alan.

LÄS MER: Nyförvärvet efter skrällen mot IFK.

Jakten på en ersättare är redan inledd, under onsdagen landar paraguayanen Mathias Santiago Santa Cruz Britez i Sverige och ska provträna med City den närmaste tiden.

– Han har spelat i högre divisioner i Paraguay. En offensiv pjäs som jag vill se här på plats, säger Melke Alan.

Övriga provspelare som varit med en tid – mexikanske anfallaren Carlo Yael, vänsterbacken Mamadouba Diaby och mittbacken Almir dos Santos, är alla fortsatt aktuella.

Mot Norrköping blev det även inhopp för anfallaren Boris Pantaleev, en 20-årig stockholmskille som varit i Linköping ett par veckor.

– Han har inte så mycket erfarenhet från seniorfotboll, men besitter egenskaper som jag gillar. Vi får se var vi landar, säger Melke Alan.

Försvarsspelaren Henrik Larsvik är tillbaka i stan efter studier utomlands och fick speltid mot IFK Norrköping i går. Larsvik spelade med City halva den förra säsongen innan han lämnade.

– Det är en jättebra kille och han var självklart välkommen tillbaka. Han är med och tränar med oss nu, sen får vi se vad som händer. Det kan bli så att han spelar med AFK Linköping, säger Melke Alan.