En slutlig 14:e-plats bland 85 båtar blev det för Hanna Klinga och hennes kollega Julia Gross. För att nå racet om medaljerna krävdes en topp 10-plats efter de tolv grundracen.

Hanna Klinga låg bra till inför när medaljrace-platserna skulle fördelas. Det hade räckt med tre 15:e-platser. I stället kom hon och Gross nia, 16:e och nästan sist i de sista racen.

– Vi var så himla när på förhand. Det känns tungt, säger Hanna Klinga.

Var det mycket strul för er?

– Vi fick inte till det i starterna. Vi har gjort en del riktigt bra startar innan, men i går var en typ av förhållanden där vi försökte lite för mycket, försökte vara lite för smarta. Det blev för knepigt för oss själva. Vi tappade vår plats på linjen och fick starta efter alla andra. Vi hamnade i ett dåligt spår bakom alla andra. Vinden var jämn och det var svårt att segla ikapp.

Hanna Klinga tänker ändå tillbaka på VM som mestadels positivt.

– Vi var nära en riktigt bra placering. Vi har seglat väldigt bra många gånger. Egentligen får vi vara nöjda, säger Klinga.

– Men jag har varit skadad och borta hela våren, så kanske vi inte hann få ihop alla bitar. Även om vi presterade bra på de regattorna innan VM, så fattades det väl lite grann. Marginalerna är små.

Hanna Klinga har redan börjat tänka framåt.

– Vi har väldigt mycket att ge framöver. Det kommer nya tävlingar och nya kval, avslutar Hanna.

Albin Boman, som tävlar tillsammans med Hannes Westberg, missade också medaljracet. Albin hamnade till slut på 26:e plats.