Blåsten låg på vid Linköpings kanotklubb och luften var tung med en känsla av att regnet skulle kunna börja ösa ner när som helst. Men långdistanslaget kämpade på i med- och motvind. Ett av dagens träningspass handlade om att ta sig upp snabbt på bryggan med kanoten för att sedan komma ner snabbt i vattnet igen.

– Det har blåst så fruktansvärt de senaste dagarna och vi försöker att träna lyften. Det kanske ser lite fjantigt ut när vi springer korta sträckor här på bryggan – men när vi tävlar springer de kanske 150 meter. Problematiken är att det blåser rakt in mot stranden i Borensberg så det har inte gått att köra där, säger Hallmén under träningen i Linköping och fortsätter:

– Men annars är det väldigt bra här. Du har både Motala ström och Göta Kanal... vilket gör det väldigt paddelvänligt.

Artikelbild

Lägret är den sista samlingen inför EM som sker i Metkovic, Kroatien. Där kommer det dock inte blåsa och regna.

– Det vi vet är att det kommer vara väldigt varmt – runt 36 till 40 grader. Men de har anpassat tävlingsschemat till morgon och kväll. Sedan kan det skilja lite med strömmande vatten, men vi tror inte att det kommer att vara någon större skillnad, säger Hallmén.

Hur ser chanserna ut till EM?

– Vi har Joakim Lindberg och Emil Svensson som ska köra K2:an tillsammans för första gången. Joakim var fyra på världscupen och Emil var åtta. De är väldigt starka, men ett oprövat kort. Vi hoppas och tror att det ska gå bra.