Kritisk tränare trots bortasegern

Det var på håret, men NHK tog tredje raka segern i derbyt.

Gustav Skogwik blev målbäst för NHK.

Gustav Skogwik blev målbäst för NHK.

Foto: Johny Daagh

Handboll2019-10-13 20:23

Norrköpings HK besegrade eRPing med 26–25 (13–12) i Linköpings Sporthall på söndagskvällen, men bortalaget fick kämpa för sin tredje raka seger i division 2-starten.

– Ungefär lika jämnt som förra säsongen mot eRPing. Det brukar bli så här när vi möts. Skönt ändå att kunna dra längsta strået, sa NHK-tränaren Roger Glemhorn.

I början av den andra halvleken såg gästerna ut att avgöra, men trots fyra måls ledning (20–16) med kvarten kvar var det snart lika jämnt och dramatiskt igen. Med nio minuter kvar var plötsligt hemmalaget i ledning med 21–20.

– Vår lägstanivå är alldeles för låg. Det är ungefär som om spelarna tror att nu är det lugnt och blir lite bekväma och gör inte jobbet fullt ut i varje situation. Vips så är de förbi. Ska vi vara med i toppen måste lägstanivån upp på en betydligt högre nivå än det här, sa Glemhorn.

Det blev ändå två poäng till slut. Med 36 sekunder kvar stänkte Petter Wåhlin in 26–24 för NHK, med 15 sekunder kvar reducerade hemmalaget men fler mål blev det inte i Linköpings Sporthall.

– Petter, Oliver (Carlberg) och Andreas (Mörlin) gjorde tre viktiga mål i slutet efter individuella prestationer där de utmanade sina "gubbar" med fart. Så som vi pratat om. Skulle vara kul om vi kunde spela lika intensivt även i början som nu i slutet, sa Glemhorn.

Emil Dahlstedt gjorde ett starkt inhopp i NHK-målet och räddade bland annat två straffar. Gustav Skogwik, med hela åtta mål, Petter Wåhlin och Mikael Leonhardt fick också bra betyg.

Mål, NHK: Gustav Skogwik 8, Andreas Mörlin 4, Oliver Carlberg 4, Mikael Leonhardt 3, Pontus Winberg 2, Petter Wåhlin 2, Karl Karlsson, Martin Eek och Benjamin Jacobsson.

Karta: Linköpings Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!