Sleipner fick med sig en poäng från Enskede IP efter 1–1 (1–1). Det innebar att chansen till att rädda division 2-kontraktet utan kvalspel inte finns kvar.

I slutomgången nästa helg handlar det om kvalplats eller nedflyttning för "Randigt". För tränaren Simon Dogan kan det bli en riktigt tråkig repris från förra säsongen, då han var med och trillade ur tvåan med Assyriska.

– Jag vill inte ens tänka tanken. Jag känner mig inte lugn någon gång, men hoppas verkligen att förbannelsen bryts, sa Simon om det utsatta läget i botten av tabellen.

Sleipner och Värmdö har båda 19 poäng. Sleipner på kvalplats tack vare nio måls bättre målskillnad. I sista omgången har Sleipner jumbon Eskilstuna på hemmaplan medan Värmdö har Södertälje borta. Samma Södertälje som har släppt in 14 mål på de två senaste matcherna...

– Vi måste göra vårt samtidigt som vi får hoppas att andra lag också tar lite ansvar och jobbar med moralen och hedern, sa Simon.

Mot Enskede tog Sleipner ledningen redan efter 35 sekunder efter ett snabbt anfall, som slutade med att Hadi Wahedi närmast konstsparkade in bollen i nätet. Efter dryga halvtimmen kom kvitteringen efter ett antal hörnor på rad. Till slut kunde inte gästerna stå emot.

1–1 stod sig tiden ut, men i slutet hade Sleipner jättelägen till ett segermål. Först drog Haris Sijaric på ett tungt skott som målvakten klarade. I 90:e minuten kom den stora chansen. En helt fri Haris blev fälld av Enskedes målvakt – solklar straff. Den sköt dock rutinerade backen Calle Appelquist i ribbens underkant. Så nära var de tre poängen.

Backlinjen fick mycket beröm av tränare Dogan, liksom målvakten Jonathan Erlandsson.