– Jag vill väldigt gärna spela i SSL och det kan jag tyvärr inte göra i Linköping.

För några dagar sen fick hon besked från nya förbundskaptenen Åsa Karlsson att hon får en plats i landslaget till kommande Euro Floorball Tour 27-29 april där Sverige möter Finland, Schweiz och Tjeckien.

– Det skapade en motivation hos mig att fortsätta satsa på innebandy några år till, för att om möjligt behålla platsen till kommande VM.

Nästa VM för damer spelas i december 2019 och en stor del av truppen spelas ihop under den kommande säsongen.

– Därför känns det viktigt för mig att spela på högsta nivå. Jag skulle väldigt gärna vilja spela ett slutspel också, jag har bara gjort det en gång tidigare. Under mitt första år i Linköping blev jag utlånad till Mora på slutet av säsongen, nu skulle jag vilja vara med hela vägen i något lag.

Anna bor med sin sambo i Norrköping, där hon också har sitt civila arbete. Kanske blir en flytt nödvändig, eller så hittar de någon lösning där det går att pendla.

– Jag har fått en del förfrågningar och har lite att fundera på, så mycket kan jag säga. Men det måste bli en lösning som fungerar, både för mig och den aktuella klubben.

Därför har hon inte stängt dörren helt till en fortsättning i Libk, även om det inte är hennes första val nu.

– Jag har inte sagt ja eller nej någonstans, för just nu vet jag verkligen inte hur det blir.

Amanda Ljunggren och Elin Rosén får också dra på sig landslagströjan snart. De finns med i U 19-landslaget som ska spela VM i Schweiz.