I augusti förra året fyllde IFK Norrköping på backlinjen med en 190 centimeter blond nickspecialist.

Kasper Larsen – som kom på fri transfer efter tre år och 47 matcher i FC Groningen – hade en lite trevande inledning innan han fann sin roll och är idag den sammanhållande länken i backlinjen.

Innan han klev på planet till Dublin fick Sporten en pratstund med 26-åringen som utstrålar harmoni och lugn.

Artikelbild

– I början var det lite jobbigt, jag kom hit skadad. Då gick det inte som jag ville, men jag och laget blir bättre och bättre med tiden. Senast vann vi en svår match (2–1 mot Häcken). Det ger oss självförtroende och jag tror på ett bra resultat, säger Larsen på en av bänkarna utanför gaten på Arlanda.

Jens Gustafsson har gett Larsen förtroendet från dag ett och det är inte bara på grund av ett vasst huvudspel.

Larsens ledaregenskaper är viktiga för "Peking" och mittbacken har dessutom erfarenhet av spel i Europa League.

Säsongen 2015/16 tog sig Groningen till gruppspel där de hamnade i samma grupp som portugisiska Braga, franska storlaget Marseille och FC Slovan Liberec.

Artikelbild

– Det gick inte superbra, men det var bra motstånd. Det var svårt men också en upplevelse. Det är speciellt, fortsätter Larsen.

Som är inställd på en matchbild som han kommer gilla på Richmond Park.

Scoutingrapporten skvallrar om ett St Patrick's Athletic som inte kliver undan i närkamperna.

– Vi har sett lite klipp. De känns ganska fysiska i sin spelstil. De spelar direkt och smäller på i duellspelet. En kul utmaning, fortsätter Larsen.

Som tillsammans med Rasmus Lauritsen och Filip Dagerstål har varit den formation som fått speltiden.

Nu väntar en period med allsvenskan och Europa League i ett spelschema som Larsen snarare omfamnar än fruktar.

– Jag vet inte om det är bra att starta borta. Vad som är ett bra resultat? Att vi vinner och som försvarare måste jag säga att vi håller nollan också. Då har vi skaffat oss ett bra utgångsläge, menar Larsen.

Planen på Richmond Park håller mycket hög klass. Det förväntas bli utsålt på den lilla arenan där det varit minnesvärda Europakvällar tidigare.

– Det är fotboll, det är alltid svårt att föreställa sig hur saker kommer bli men det är en härlig känsla att spela i Europa, säger Kasper Larsen.