Mittbacken Lisa Lantz är avstängd efter utvisningen senast – men LFC har frågetecken för ytterligare en försvarare till onsdagsmatchen på Linköping arena. Det är landslagsbacken Anna Oscarsson som var febersjuk på måndagen och inte kunde träna.

– Vi får se hur hon känner sig i morgon. Förhoppningsvis ska det inte vara någon fara för spel, säger Marcus Walfridson, tränaren.

Läget i övrigt med de som var med förra gången?

– Inga problem.

Läget har ni säkert koll på. Efter 0–2-förlust i bortamötet med Manchester är LFC piskat att vinna med tre mål för att ta sig vidare. Men Walfridson är fortsatt optimistisk, ser chansen och gillade att City så sent som på söndagen tvingades till 120 minuters spel mot Sunderland för att ta sig vidare i FA-cupen.

Tunga trion Steph Houghton, Jill Scott och Keira Walsh sparades helt inför returen i Linköping.

– Det hade varit fint med ett mål i första halvlek. Sedan är jag övertygad om att tiden talar för oss. De spelade i söndags och kommer dessutom att ha en resdag i benen. Det kommer att kännas. Vi kan spela hur länge som helst och till slut vinner vi, säger LFC-tränaren.

Han vill inte avslöja för mycket, men erkänner att det – utöver Lantz ut och av allt att döma Elin Landström in – kan bli någon förändring i startelvan. Av dem som inte startade senast lär Nicoline Sörensen och Frida Maanum vara dem som i så fall är närmast en startplats.

– Vi har testat tre olika formationer under försäsongen. Någon av dem kommer vi användas oss av. Så mycket kan jag väl säga, säger Walfridson.

Vilken då?

– Haha. Det säger jag inte.

Helt klart är att LFC måste gå framåt för att göra mål – men samtidigt inte satsa för vildsint med risk att släppa in något. Gör City ett måste LFC göra fyra för att ta sig till semifinal mot Lyon eller Barcelona (2-1 i första matchen där).

– Mentalt måste vi förbereda oss för att det kan krävas fyra mål. Vi ska prata om det på träningen för att på något sätt acceptera den tanken redan nu, säger Marcus Walfridson.

Manchester City – som får tillbaka viktiga mittfältaren Isobel Christiansen – landar i Linköping på tisdagen.

– Jag har sett bortamatchen i efterhand och har kvar samma känsla. Vi gjorde det riktigt bra i 30–35 minuter och gick miste om en solklar straff. Sedan fick City med sig både straff, mål och utvisning. Det är väl ofta så att storklubbar kan få vissa fördelar. Domarna är människor och kan också bli tagna av klubbmärket.

Matchen på Linköping arena visas direkt på corren.se med avspark 18.00.