– Jag tycker att jag i fyra år fått frågan hur det blir med landslaget och om det snart är slut. Jag brukar säga att man aldrig ska säga aldrig, men att min fru tycker det, säger Nilla Fischer med ett skratt inför lördagens rysare mot Tyskland i Rennes.

Efter många och framgångsrika år i tyska mästarklubben Wolfsburg har det knappast undgått någon med något som helst fotbollsintresse att det efter VM väntar spel i Linköping. Tillsammans med fru Michaela och sonen Neo har hon redan flyttat in i huset strax utanför stan.

Ett helt annat liv väntar.

Artikelbild

| Nilla Fischer, 179 landskamper.

Men till att börja med Tyskland besegras – i så fall för första gången i mästerskapssammanhang sedan 1995. Ni ser själva den långa och föga upplyftande sviten i faktarutan här intill. På pressträffen häromdagen var Caroline Seger öppen med att hon gärna hade haft tio raka vinster i stället, men Fischer skakar på huvudet åt ett tyskt, mentalt övertag.

– Statistiken betyder ingenting när vi väl går in till matchen. Jag lägger det bara bakom mig.

Favoritskapet, då? Vad betyder det att ni slår ur underläge?

– Nu spelar det helt ärligt ingen roll vem som är favorit eller inte. Det handlar om att vinna eller försvinna. Favorit eller ej så är vi inte nöjda om vi förlorar och vinner vi är vi supernöjda oavsett. Så det är skit samma för mig. Jag älskar de här stora och viktiga matcherna när det är mycket på spel.

Artikelbild

| Hedvig Lindahl, 162 landskamper.

Hur speciellt är det att möta Tyskland?

– Det är kul. Men på matchen kommer det inte att vara någon skillnad. Det är mer nu innan att man skriver att ”vi ses på lördag”. Framförallt har jag messat en del med Almuth (Schult, tyska målvakten från Wolfsburg). Vi kommer nog att skriva mer.

Artikelbild

| Caroline Seger, 197 landskamper.

Men inga hån?

– Nej, inte än. Vi har inte kommit dit än. Haha.

I över ett decennium har Nilla Fischer, Caroline Seger och Hedvig Lindahl spelat i landslaget tillsammans. Först på ungdomsnivå, sedan i A-landslaget. Sedan VM 2007 har de varit en återkommande trio i de stora mästerskapen. VM-brons 2011, EM-brons 2013 och OS-silver 2016 är de största framgångarna så här långt. Lindahl och Seger kamperade också i Linköpings FC 2004-08.

De har uträttat så mycket.

På planen och på barriärerna.

Nu är alla överens om att de är ute på sista VM-resan, men mästerskap kan det bli fler även om risken finns att Sverige missar OS och att det då är två långa år till EM i England 2021.

– Jag är i bra fysisk form och är den som har spelat mest i Wolfsburg. Så jag tar ett mästerskap i taget, säger Fischer, 34.

– Jag går inte händelserna i förväg. Flyger jag i väg i tankarna så är jag fel ute, säger Seger, 34.

Vi hade tänkt att även kolla med 36-åriga Lindahl på fredagens presskonferens inför Tysklandsmötet, men på grund av allergikänning valde den numera så hyllade målvakten att avstå. För en dryg månad sedan öppnade dock själv för en fortsättning över turneringen i England.

Varma vindar från Sahara sveper som bekant in över Europa och inte minst franska Bretagne där det pratas om 35 grader vid klockan 18.30 på lördagskvällen.

– Det sliter, men är lika för båda lagen, vi kan inte påverka det. Det gäller bara att gilla läget och vara noggrann med allting inför matchen, säger Caroline Seger.

– Det blir nog inte samma tempo som om det är 20 plusgrader. Det blir nog tröttare ben. Spelmässigt och fysiskt sett är vi jämna på den här nivån, säger Nilla Fischer.

Hur mycket vätska sätter ni i er?

– Nu när det är så varmt kan jag tänka mig att det blir fyra–fem liter om dagen. Men får verkligen hälla i sig lite gott och blandat.