Redan under torsdagen kunde Sporten avslöja att backen Anton Mylläri är klar för Linköping HC och kommer att presenteras under de närmaste dagarna. Under fredagens livesändning på LHC:s officiella Facebook-sida bekräftades övergången.

28-årige backtuffingen har skrivit på för två år och Niklas Persson, general managern, säger så här om värvningen:

– Vi har pratat ett tag med Anton. Han kommer att passa perfekt in i vårt lag. Stor och stark, men ändå rörlig. Han kommer att fylla en viktig funktion hos oss.

Artikelbild

| Anton Mylläri.

Doldisen ansågs vara ett jättelöfte som ung och fanns med i de olika ungdomslandslagen. Men utvecklingen stannade av och Västeråskillen hamnade i allsvenskan, division 1 och i Danmark. Men nu har han två säsonger som ordinarie i Malmö bakom sig där han under den senaste spelade 42 matcher och svarade för elva poäng i SHL.

Till LHC värvas han för att bidra med tyngd och fysik och för att ta en viktig roll i främst defensiva situationer.

– Det känns jättebra. Jag har fått fina tankar om klubben och det känns som den är på rätt väg. Jag vill vara en ledande back i laget som är stark både bakåt och framåt, säger Anton Mylläri i livesändningen.

Samtidigt bekräftades att LHC-damerna värvar Isabell Palm från konkurrenten HV 71. 23-åringen är en energispelare som gångna vintern svarade för tolv på 31 poäng, men har under de senaste åren också varit omtalad för sitt fräna spel. Hon fanns med i landslagstruppen när Sverige för några veckor sedan misslyckades och överraskande rasade ur A-gruppen.

Artikelbild

| Isabell Palm.

– En jättebra forward som är jobbig att möta. Hon spelar med mycket karaktär, säger Josef Nilsson, som är general manager på damsidan.

Isabell Palm säger om sig själv som spelare:

– Jag jobbar hårt. Gillar att åka skridskor och försöker att bidra med lite poäng också.

LHC-damerna har därmed ytterligare fem–sex platser kvar att besätta innan truppen är spikad.