LÄS MER:LHC stänger av supportrar

– Vi ser strikt på det här, men vi vill inte ha några livstidsdomar. Vi vill ha folk på våra läktare och hoppas på en större förståelse i framtiden, säger Pierre Petersson, säkerhetschef i LHC.

De två supportrarna är båda i 20-årsåldern och båda är medlemmar i LHC:s supporterklubb White Lions. Medlemsskap som är vilande hela den här säsongen då White lions själva tidigare stängt av de båda resten av säsongen.

– Straffet från LHC är rimligt. Först diskuterades en avstängning på två år, men vi uppskattar att LHC nu lyssnat på oss. Man ska markera, men sedan ska man ta hand om folk så att de vill gå på ishockey även i framtiden, säger White Lions ordförande Niclas Wilhelmson.

Wilhelmson menar att de två supportrarna inte tidigare haft några säkerhetsproblem och att de är två unga killar som varit väldigt engagerade med tifo och liknande.

– De har gjort mycket bra tidigare, säger WL-ordföranden.

LÄS MER:"Det är en smärre katastrof"

Påföljden, som båda supportrarna accepterat, blir nu att avstängningen från LHC:s SHL:s och Svenska ishockeyförbundets sida gäller alla matcher i SHL, SDHL, allsvenskan, ettan och landskamper fram till seriepremiären nästa höst.

Duon är också avstängd från alla försäsongsmatcher och CHL-matcher med LHC nästa år. I överenskommelsen ingår att duon också ska hjälpa LHC ideellt med olika saker när de kommer tillbaka i gemenskapen nästa år.

Formellt är avstängningen på 24 månader, men villkorligt får de alltså komma tillbaka tidigare om de följer överenskommelsen.

– De har skadat LHC:s varumärke, men de har visat att de har förstått att de gjort fel. Om de inte bryter mot vår överenskommelse vill vi att de kommer tillbaka på våra matcher igen i framtiden. Vi hoppas att det här också ska betyda att vi får en tätare kontakt med White lions. Det är viktigt att vi har samma syn, säger Pierre Petersson, LHC:s säkerhetschef.