– Det finns ljusglimtar i den här matchen också. Vi gör ett bra jobb. Nu är det bara att kolla igenom det här och bygga vidare, säger nye backen Kristoffer Gunnarsson.

Efter ett tätt matchschema får nu LHC lite andrum med ett landskampsuppehåll. Nästa match är borta mot Skellefteå den 19 december.

Efter 0–1 (0–1, 0–0, 0–0) i toppmötet med Färjestad inför storpublik, 7 776 personer, i Saab arena på lördagen blev det en samkvämskväll med gänget.

Artikelbild

| Kristoffer Gunnarsson under matchen mellan LHC och Färjestad i lördags som Färjestad vann med 1–0.

Sedan är det bara att ladda om.

Hur ska ni använda uppehållet nu?

– Vi ska träna med kvalitet och kolla igenom vad vi behöver jobba upp. Vi vet att vi behöver göra en bra prestation varje kväll, så jämn är serien, säger Kristoffer Gunnarsson.

LHC är fyra under ledigheten med 41 poäng på 25 matcher. Fyra poäng skiljer till Luleå i serieledning, men samtidigt är det bara tre poäng ned till sjuan Djurgården.

Artikelbild

| Adam Brodecki, forward i Linköpings HC, har ett bra läge framför Färjestadsmålet under lördagens SHL-match i Saab arena. Brodecki var en av de som försökte mest, men LHC blev både mållöst och poänglöst när bortamålvakten Markus Svensson höll nollan.

Kristoffer Gunnarsson, som gått till Linköping för resten av säsongen, ser ett LHC som kan gå långt i ett slutspel i vår.

– Det är en fantastisk förening och vi har en stark grupp med bra sammanhållning. Det finns en bra energi, säger 21-åringen.

Har du fått din roll i laget redan?

– Ja, det tycker jag. Min uppgift är att spela fysiskt och defensivt, säger Gunnarsson.

Defensiven var det inget fel på i LHC mot Färjestad. Linköpingslaget släppte inte till mycket efter Marcus Nilssons tidiga 1–0-mål i friläge där pucken gled in mellan benen på målvakten Jacob Johansson.

Mer blev det inte målväg ut något håll. LHC försökte i perioder, men var för trubbigt, framför allt i de power play som skapades.

– Vi bjöd upp till en bra match, men pucken studsade inte vår väg. Två defensivt starka lag, tycker Kristoffer Gunnarsson.

Adam Brodecki var en av de som hade möjligheter med bra skridskoåkning.

– Vi gör många bra saker, men vi måste skapa vassare chanser. Vi gör inte mål när vi har momentum, tycker forwarden.

Det mest positiva med matchen var nalle-inkastningen under en paus i tredje perioden. Det amerikansk-inspirerade initiativet för att hjälpa barn som har det tufft gav uppåt 4 000 nallar som kastades in på isen och sedan kan vidarebefordras till behövande. Det gav samtidigt uppåt 200 000 kronor till välgörenhetsorganisationen Tappra barn.

Det negativa i matchen var kollisionen mellan Färjestads Axel Ottosson och LHC:s Dan Pettersson. Ottosson fick lämna isen med befarad hjärnskakning och efteråt var det olika åsikter om vems fel det var.

En olyckshändelse, tyckte LHC:s tränare Tommy Jonsson, medan Färjestads assisterande tränare Gereon Dahlgren sade att smällen kunde undvikits.

Dan Pettersson sade själv i omklädningsrummet:

– Han ser mig tidigare än jag ser honom, menade LHC-centern som inte tyckte sig ha gjort något fel.