Sverige dominerade matchen mot USA i 50 minuter och hade ledningen med 4-0. Sen kom raset. På tio minuter kvitterade USA till 4-4 och det var ett tungt mentalt läge för Sverige. Men det blev en seger i förlängningen och vid en seger mot Kazakstan under nyårsnatten är det gruppseger för juniorkronorna.

– Det var skönt med ännu en vinst och i 50 minuter spelade vi riktigt bra, säger Ginning.

Adam Ginning själv har rollen som en riktig backjätte och såg vid flera lägen till att USA:s stjärnor inte kom in framför mål. Det var också han som markerade när stjärnorna i motståndarlaget försökte komma åt Samuel Erson i Sveriges mål. Även i boxplay var han en spelare som var stabil. En bra insats från LHC-backen sett över hela matchen. Men när Sverige släppte in 4-4-målet var det en tabbe av just Ginning som öppnade upp för USA. Det blev ändå seger på övertid ändå.

– För egen del kändes det bra om man räknar bort det sista som hände. Annars spelar jag hårt och rejält som jag vill göra. USA kommer ut riktigt hårt på slutet och vi blir lite passiva. Det tar vi med oss och rättar till inför de kommande matcherna, säger Ginning.

LHC-forwarden Johan Södergran var uppsatt som extraforward och fick inte så mycket speltid.

– Min insats har varit lite sisådär och jag försöker göra det bästa av den lilla istid jag får. Det blir lite annorlunda när man är extraforward. Jag måste spela bättre för att förtjäna mer speltid. Just nu är det inte överdrivet bra och jag skapar inte så mycket offensivt, säger Södergran.

Trots missnöjet med sin egen insats är han nöjd med gruppen och jobbet de gör för varandra.

– Det är jätteskönt att det går så bra och vi har gjort tre jättebra insatser hittills. Vi har väldigt bra stämning i gruppen vilket gör det lättare att vinna matcher. Det vi tar med oss från USA-matchen är vårt spel där vi spelar för varandra hela tiden och offrar oss. Sedan måste vi fortsätta jobba hela matchen… man kan inte tappa en 4-0 ledning mot USA. Det är dock fortfarande gruppspel och vi tar lärdom av detta, säger Södergran.