Effektivt power play gav LHC segern – igen

Tre mål i power play senast mot Leksand. Tre (nästan fyra) mål i power play mot Djurgården nu. LHC vann med 4-2 och därmed fortsätter segertåget tuffa på med fyra raka vinster.

Jonas Holös.

Ishockey2019-11-16 17:49

En minut och fyra sekunder tog det, sedan hade Djurgården gått upp i ledningen i Saab Arena genom Kalle Östman. För bara några matcher sedan hade man förmodligen sett en LHC-trupp med hängande huvuden. Den här gången syntes det istället att det är ett lag med självförtroende på isen – och inte minst i power play. Sju minuter senare satte nämligen Joe Whitney kvitteringen i numerärt överläge. I slutminuterna fick hemmalaget ytterligare en utvisning med sig som de tog vara på igen. Den här gången var det backen Jonas Holös som drog till med ett riktigt slagskott från blålinjen, nästan en favorit i repris från Sam Lofquist mål mot Leksand. I fem mot fem var det dock en jämn period.

I andra var det Linköping som dikterade matchbilden och det blev inte alls det böljande spelet som ofta passar Djurgården. Ett lite lägre trempo där det var LHC som stundtals blixtrade till visades upp på isen. Sen kom det ytterligare ett power play, som den här gången dock inte  stämde riktigt hundra procent för hemmalaget. I slutsekunder av det numerära överläget fick dock Linköping ordning på spelet och när Dif precis var fulltaliga la Adam Helewka en fin pass in till Jarno Kärki framför mål. Han höll undan backarna bra och kunde också trycka in pucken i mål. Bortalaget tog time out och gjorde också ett målvaktsbyte. Perioden fortsatte sedan ganska kontrollerat från LHC:s sida och ett hårt jobb både offensivt och defensivt gjorde att resultatet 3–1 stod sig till tredje.

Djurgården tryckte på hårt i tredje perioden. Hemmalaget hade svårt att få ur pucken från egen zon och till slut fick LHC-bekantingen Linus Hultström sätta 2–3. De fortsatte hålla ett hårt tryck och Linköping hade svårt att skapa lägen, utan låg istället hårt i försvar med flera icingpuckar. Men visst var det ännu ett power play som skulle bereda vägen för ännu en LHC-seger. På nästan exakt samma sätt som 3–1-målet satte Kärki också 4–2.

Dif tog ut målvakten för ett sista försök att vända. När Andrew Gordon åkte på en utvisning i två minuter med drygt 1:20 kvar hade de chans att trycka på. När Jonas Gustavsson i LHC-målet gjorde en riktigt tv-räddning i slutsekunderna var matchen avgjord.