Det var ingen toppklassig ishockey som visades upp från LHC i mötet med Leksand och bortalaget lyckades hålla dem på utsidan med sin starka defensiv. Det resulterade i en tung 0–1-förlust för ett Linköping som börjar känna av seriens tuffa matchning när grundserien börjar gå mot sitt slut. Men med bland annat Lara Stalder och Pernilla Winberg på skadelistan har LHC låtit några juniorer få mer speltid. En av de lovande spelarna som fått chansen är 18-åriga Annie Sjöstrand.

– Det är jättekul och har alltid varit en dröm för mig. Jag har alltid velat spela för LHC:s damlag, säger Sjöstrand och ler stort.

Hon är från Ljungby men har alltid haft Linköping HC som sitt favoritlag. Därför blev det naturligt att börja på hockeygymnasiet här.

Artikelbild

| Annie Sjöstrand.

– Innan Växjö gick upp har alltid LHC varit det närmaste SHL-laget. Därför har det varit lite favoriten för mig. Fast det kanske man inte får säga när man spelat i Troja-Ljungby, säger Sjöstrand och skrattar.

Hon är inte helt främmande för spel i högstaligan då hon under förra säsongen blev utlånad till SDE i två matcher under deras kval. Nu har hon varit med LHC:s A-lag i 15 matcher men har fått begränsat med speltid. Mot Leksand blev det dock en hel del byten, men hon understryker samtidigt att hon inte är van vid det höga tempot.

– Det är en stor skillnad då du har mycket mindre tid på dig att tänka och agera, säger Sjöstrand.

Vad har du för målsättningar nu?

–  Jag hoppas att jag ska kunna ta en ordinarie plats och gå upp till damlaget permanent. Det hade varit jättekul att ta klivet upp då jag har haft det som målsättning sedan jag var liten.