Det är sillyseason-tider och det presenteras nyförvärv till höger och vänster från olika klubbar i Sverige. Jag har aldrig fått så många mejl från oroade LHC-supportrar som nu på grund av att Linköping inte presenterat fler nya spelare.

Jag förstår att många supportrar är frustrerade, känner att ledningen inte jobbar och vill att allt ska vara klart – helst redan i går. Men ett lagbygge tar tid och säsongen har precis slutat.

LÄS MER:Bäckman: "Vill inte kasta massa skit"

I många ligor är det stenhårda regler på att spelare inte får prata om eller avslöja framtida övergångar när de fortfarande är på kontrakt. Vissa spelare har kontrakt som sträcker sig fram till sommaren och får därför inte presenteras innan. Det ska dock poängteras att jag inte vet om det är något aktuellt nyförvärv som har det på det här sättet – men det är samtidigt mycket möjligt att det är så.

LÄS MER: Nya uppgifter om Little

Än så länge har LHC presenterat två nya spelare till klubben. Det är nygamla Mattias Bäckman från Kloten och Filip Karlsson från Rögle. Den sistnämnda ska jag ärligt säga att jag inte har mycket koll på. Vad jag har förstått är han en talang som spelat bra i Rögles J20-lag men sedan haft mycket skadeproblem. Han har sedan spelat med ett A-lag i Rögle som alla vet har haft kniven mot strupen. Därför är det svårt att säga mycket om detta nyförvärv bara genom att titta på statistiken. Min förhoppning är att han kommer in med mycket skridskoåkning och kan vara en spelare som är en faktor i de snabba omställningarna. Det ska hur som helst bli spännande att se om han kan ta nästa steg i Linköping. Jag ser hellre att klubben satsar på spelare likt honom än att ta hem gamla rävar som har sina glansdagar bakom sig.

LÄS MER:"Det var många mörka tankar"

Det andra nyförvärvet Mattias Bäckman är i mina ögon ett riktigt bra nyförvärv – trots att han hade det tungt när han kom tillbaka till LHC sist. Han kommer tillföra något till Linköpings defensiv med hans offensiva egenskaper och han är också en given powerplay-spelare i mina ögon. Alla vet att det bästa sättet att försvara sig på är att . . . anfalla.

Jag ser dock ett litet orosmoment omkring honom. Jag är rädd för att fansen ska se honom som någon som ska frälsa Linköping. Det många kanske inte tänker på är att när Bäckman var som bäst i LHC hade han en spelare bredvid sig som var bra själv, men också var väldigt bra på att göra andra bra – Magnus Johansson.

Jag vill inte förminska Bäckman på något sätt – men nu har han ingen Johansson bredvid sig att luta sig emot. Nu måste han ta nästa kliv och kanske bli en "ny Magnus Johansson". Han måste även klara av att skaka av sig den tunga säsongen i Kloten och lämna den bakom sig, vilket kan vara svårare och ta längre tid än vad man tror.