Det var botten mot toppen som möttes i Ängelholm och före nedsläpp var jumbon Rögle 18 poäng efter serieledande LHC.

Nu skiljer 15.

Då förstår ni att LHC föll tungt i Lindab arena (2–3). Tre gånger om tog Rögle ledningen och sista gången kom ingen kvittering. Tredagarstrippen till Skåne slutade därmed med en poäng i Malmö och noll i Ängelholm. Det som sett så bra ut på hemmaplan har inte varit alls lika effektivt borta där det nu blivit förlust i fyra av fem matcher.

Nollan spräcktes när Ted Brithén sköt hårt mot LHC-backen Chad Billins som olyckligt och omedvetet styrde pucken i eget mål. Även 1–1 kom i numerärt överläge då Andrew Gordon spelade fram Joe Whitney som snyggt satte pucken i nättaket.

Det var en okej första period av LHC, om än utan att nå några högre höjder. Den andra blev sämre, klart mer energifattig och med många tappade puckar. Daniel Widing gav hemmalaget ledningen och det var inte alls ologiskt. Men tidigt i tredje perioden behövde LHC bara åtta sekunder i numerärt överläge innan James Wright satte en retur till 2–2.

Det var böljande spel och lagen turades om att ha initiativet under 20 avslutande minuter. Ovannämnde Billins hade otur en gång till när han med ena skridskon passade fram Olle Liss till öppet mål och 3–2 för Rögle. Fjolårets succévärvning har haft en betydligare tuffare höst, men nu kom målet han längtat efter.

LHC – där målvakten Jonas Gustavsson tvingades lämna sent återbud på grund av en enligt uppgift lättare skada – gjorde ett sista försök att forcera, men den här gången var det förgäves och därmed jämnade det till sig i tabelltoppen där Malmö och Djurgården nu bara är en respektive två poäng efter.

Rögle, som efter den svåra starten visat vassare form på slutet, var något hetare och tog tredje raka hemmasegern.