Färjestads Axel Ottosson tvingades lämna isen med befarad hjärnskakning i 1–0-segern i Linköping. LHC-centern Dan Pettersson bromsade in vid offensiv blålinje samtidigt som Ottosson brakade in i honom och träffades av axelkåpan i huvudet.

Han blev liggande kvar på isen innan han reste sig och åkte direkt ut till omklädningsrummet.

Det var en smäll som blev omdiskuterad och på presskonferensen efteråt hamnade Tommy Jonsson och Gereon Dahlgren, assisterande tränare i Färjestad, i en ganska hätsk diskussion.

Jonsson sa:

– Jag har bara sett det en gång, men jag tycker att Axel åker in i honom. Dan kan inte göra så mycket. Dessutom är han så pass mycket längre, så jag tycker att det är en ren olyckshändelse. Det är min uppfattning.

Dahlgren höll inte alls med:

– Det tycker jag verkligen inte. Pettersson ser klart och tydligt att Ottosson kommer. Sedan är det inte avsiktigt att axelskyddet tar i huvudet så att han inte kan spela mer. Absolut inte. Men smällen kan undvikas.

Artikelbild

– Det behöver finnas en respekt mot just sådana tacklingar. Än en gång sker det under matchen, domarna tittar på jumbotronen och det blir inget mer än att vi får en spelare skadad. Säkert kommer det att bli avstängning på det efteråt.

– Det är jäkligt tråkigt att det blir så. Det måste bli straff när det sker på isen. Men som ni märker har vi olika syn på det hela, sa Dahlgren.

Artikelbild

| Adam Brodecki, forward i Linköpings HC, har ett bra läge framför Färjestadsmålet under lördagens SHL-match i Saab arena. Brodecki var en av de som försökte mest, men LHC blev både mållöst och poänglöst när bortamålvakten Markus Svensson höll nollan.

C Mores expertduo, Niklas Wikegård och Johan Tornberg, ställde sig unisont på LHC-tränarens sida.

– Det är ingen utvisning överhuvudtaget. Det är jättemärkligt att Ottosson åker in i en spelare mitt på banan, sa Wikegård i tv-sändningen.

LHC hade chansen att gå upp i serieledning, men Marcus Nilssons tidiga mål blev avgörande inför 7 779 åskådare i toppmötet.

– Tufft att inte få någonting med oss. Jag tyckte att vi var värda någon poäng. Det var en bra match och två bra lag som möttes. Som vi spelade i första och andra perioden borde vi ha haft ett eller två mål med oss, sa Tommy Jonsson.