– Jag ser fram emot att komma igång så fort som möjligt och börja spela matcher igen, säger han till klubbens hemsida.

Almen Bibic åkte mot Frölunda i senaste omgången på en ny huvudskada och är därmed borta på obestämd tid. Därför har nu LHC skrivit korttidskontrakt med Viktor Svedberg. Storvuxne backen – som mäter över två meter och väger drygt hundra kilo – ansluter till laget under helgen och kommer att spela redan mot Växjö på tisdagen.

Det är planen.

Fredrik Emvall, general managern, säger:

– Efter Almens skada kände vi ett behov av att stärka upp på backsidan och då dök det här upp. Vi har kollat med bland andra Gustav (Forsling) som spelat med honom i Rockford och han hade bara bra saker att säga. Förra året var han en av tre kaptener där och det tyder också på bra karaktär.

Svedberg har sin styrka i defensiven och inte minst en imponerande räckvidd. Frågetecknet är hur han klarar skridskoåkningen på större SHL-isar efter fem år i Nordamerika.

– Jag har hört mycket gott om Linköping från mina gamla lagkamrater i Rockford (ovannämnde Forsling, Klas Dahlbeck och Carl Dahlström) så det ska bli väldigt kul att få uppleva det, säger han till hemsidan.

27-åringen kommer från Göteborg och efter fyra SHL-säsonger med Frölunda har det blivit fem säsonger i Chicagos organisation. Den mesta tiden tillbringades i farmarlaget Rockford, men det har också blivit 30 matcher i NHL, både i grundserie och slutspel.

Tidigare i höstas gjorde han ett försök att slå sig in i Calgary, men utan att lyckas och sedan dess har han varit klubblös.

– Vi tror att han kommer att passa bra in hos oss, säger Emvall.

Korttidskontraktet med LHC är skrivet till 1 december, men om det slår väl ut är det inte omöjligt med en förlängning.

Vad gäller Almen Bibic är läget förhållandevis gott, men av säkerhetsskäl får han inte träna för fullt under de närmaste veckorna.

– Han mår bra och känner sig pigg, säger Fredrik Emvall.