LÄS MER: "Ska inte hitta någon som jag"

För många kom beskedet att Anders Mäki efter lång och trogen tjänst lämnar Linköpings HC som en överraskning.

Men inte för Roger Ekström.

Artikelbild

Han hade det känn.

– Sedan jag tillträdde som ordförande har vi haft väldigt tät kontakt, pratat om LHC:s framtid och om högt och lågt. Jag har känt och förstått att Anders funderat och blev inte jätteförvånad. Han vill göra annat i livet och jag tycker att det är ett moget och modigt beslut, säger Ekström.

Han har tagit beslutet själv?

– Absolut. Det är helt och hållet Anders val. Jag kan förstå att han tycker att det är rätt tajming och det ger även oss en möjlighet att fundera över vad som är nästa steg för klubben.

LÄS MER: Han borde få frågan

Mäki lämnar klubbdirektörsjobbet vid årsskiftet och rekryteringen av efterträdare inleds inom kort.

Roger Ekström säger:

– Tanken är att vi under de närmaste veckorna funderar, men annars inte gör så mycket. Jag gissar att det ändå kommer att plinga en del i min telefon från dem som känner sig manade. Sedan har vi styrelsemöte 22 oktober och då drar vi igång på allvar. Det känns inte som att det är någon panik.

Vad ser du för kravprofil framför dig?

– Någon med tydligt ledarskap som kan ta klubben framåt i den utvecklingsprocess som vi befinner oss i. Vi behöver en utåtriktad pådrivare som skapar ett engagemang. Det är inte säkert att arbetsuppgifterna blir exakt de samma som Anders haft.

Kommer ni att leta i näringslivet eller i ishockeyvärlden?

– Om vi inte redan fått in Mikael Sturehed som marknads- och kommunikationschef hade jag definitivt svarat från näringslivet. Nu kan det bli från båda delarna.

LÄS MER: Från rymdingenjör till LHC-ikon

Ordföranden hyllar Mäki för att "ha fört föreningen framåt under många år" och inte minst hans stora arbetsinsats.

– Snacka om arbetshäst, att ha ordning och reda och vara ett levande uppslagsverk när det gäller ishockey. Jag hoppas att vi kan få nytta av hans LHC-hjärta på andra sätt, säger Roger Ekström.